28 Ekim 2010 Perşembe

David Beckham'la Kamera Şakası!

Yükleyen RunaLFutboL. -

Amerikanın en çok tanınan show programlarındna olan The Ellen Show'un sunucu Ellen DeGeneres Beckham'ı kullanarak bir kadına kamera şakası yapmış. Şaka basit sanırım kadının doğum günü onu kutlamak için yapmışlar. Beckham'a takılan bi kulaklıkla Ellen DeGeneres oradan emirler veriyor Beckham'da uyguluyor.

Tymoshchuk vs Olic

Yükleyen RunaLFutboL. -

Almanya Kupasında oynanan Bayern - Werder maçında yaşanan ilginç bir an. Tymoshchuk ve Olic topla mı topsuz mu gideceklerine bir türlü karar veremiyorlar. Komik bir sahne..

Benzerlik #2: Rob Green & Kevin Bishop


Kevin Bishop, İngilterede çok ünlü bir komedyen.

Rob Green, West Ham United'ın kalecisi.

Oscarlık!

Yükleyen RunaLFutboL. - 

             Kolombiya liginde Atl. Junior ve America'na arasında oynanan maçta Atl. Junior futbolcusu Emerson Piojo kendi yere sanki arkasından kurşun yemiş gibi bırakmış, futbolcu kurşun yememiş ama hakem bu atlamayı yemiş. Onun kazandırdığı penaltıyla takımlar 1-1 berabere kalmış!

27 Ekim 2010 Çarşamba

Pepsi: Messi - Kaka






Pepsinin yeni reklam çalışması. Foto Ürdün'den. Kaka-Messi ikilisi. Etkileyici reklam.

Mutu Vakası!


     Adrian Mutu kariyerini kendi elleriyle, zorlaya zorlaya bitiren futbolcuların başında gelir herhalde. Kokain kullandığı için verilen 2 yıllık men cezası ve 17 milyon euro para cezası verildikten sonra doping yaptığı için verilen 9 aylık men cezası var. Nerde baksanız futbol oynamadan geçen 3 sene. Son olarak Bar kavgasına karışmış ve Bardaki barmeni bu hale getirmiş. Barmen'in Avukatı dava açacaklarını belirtmiş. Kosavalı barmenin tıbbi raborunda "bir çok yerinde morluklar, beyin travması ve burun kırığı" varmış. Ne zoru vardı bilmiyorum ama bi öldürmediği kalmış adamı. 

GS'ye geleceği yolunda haberler var, gelirmi gelmez mi bilmiyorum ama gelirse medyaya sağlam malzeme çıkacağı kesin.

Lavezzi!


Lavezzi - Amazing Goal
Yükleyen RunaLFutboL. -

Dün gece oynanan Napoli-Milan maçında Arjantinli mükemmel bir gol atmış. Ayakta alkışlanacak bir gol cidden!

Ballon D'or

Bu sene Fifa ve France Football'un birleşmesiyle tek bir ödül haline gelen Ballon D'or'un 23 futbolcudan oluşan listesi açıklanmış. Listede bazı isimlerin olmaması beni şaşırttı. Bunların en başında Diego Milito geliyor. İnter'in lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar ligi kupasını almasında çok büyük bir katkısı oldu ve buna rağmen listede bulunmuyor. Bir de Dünya kupasının en golcü futbolcularından olan Klose'nin olmaması. Liste ayrıca bana göre öylesine yazılmış isimlerle dolu. Mesela Gyan, Gana için çok önemli işler yaptı DK'da ama onun dışında ismini duyamadık. 
Xabi Alonso (İspanya), Daniel Alves (Brezilya), Iker Casillas (İspanya),  Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Samuel Eto’o (Kamerun), Cesc Fabregas (İspanya), Diego Forlán (Uruguay),  Asamoah Gyan (Gana),  Andrés Iniesta (İspanya), Júlio César (Brezilya),  Miroslav Klose (Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Maicon (Brezilya), Lionel Messi (Arjantin), Thomas Müller (Almanya),  Mesut Özil (Almanya), Carles Puyol (İspanya), Arjen Robben (Hollanda), Bastian Schweinsteiger (Almanya),Wesley Sneijder (Hollanda), David Villa (İspanya), Xavi (İspanya). 

Liste üzerinden konuşursak, İspanyollar 7 aday ile listede zirvede bulunuyorlar. Bunda en büyük etken Dünya kupasını almaları. Büyük ihtimal ödül İspanyaya gidecek. Onları 5 Futbolcuyla Almanya, 2 futbolcuyla Hollanda takip ediyor. Listede 15 Avrupalı , 5 Güney Amerikalı, 3 tanede Afrikalı futbolcu bulunuyor. Ama listey başka bi açıdan bakarsak listedeki tüm futbolcular Avrupa'da futbol hayatlarına devam ediyor. Bu da Avrupa'nın futbol'un merkezi olduğunun bir göstergesi.

Kişisel tahminim. İniesta-Sneijder-Forlan. 

Nedeni İniesta'nın Hollanda'ya uzatma'da attığı gol. Bu gole değer biçemezsiniz. Sneijder ise yıl boyunca İnter'de gösterdiği üstün performans ve DK'da Hollandanın finale çıkması için gösterdiği üstün performans. Forlan'a gelirsek. Uruguay'ın yıllar sonra Yarı Final oynamasının tek nedeni bu adam olduğu için bi de adamım :)

Teknik direktörler ve Bayan futbolcu ödülleri ayrıca ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

26 Ekim 2010 Salı

Zombiler Lazio Stadında!



"The Walking Dead" dizisini duyanlarınız vardır. Bu dizi için yapımcıları ilginç bir promosyon yolu seçmişler. 26 şehirde Zombilerin yürüyüşü gerçekleşecekmiş. Bu şehirlerin arasında,İstanbulda var. Neyse bu reklam çalışması çerçevesinde Zombiler Lazio maçında görülmüş, futbol taraftarları pek umursamamış gibi görünüyor burdan.

25 Ekim 2010 Pazartesi

Foto: C.Ronaldo

Pembe Panter!



Bugün oynana Sunderland - Aston Villa maçında ki davetsiz misafir. Çok yaratıcı gerçekten.

Verkrachting!


PSV - FEYENOORD (10-0)
Yükleyen RunaLFutboL. -

Verkrachting: Felemenkçe de tacavüz anlamına geliyor. 

PSV'in bu gece Philips stadında Feyenoord'a tam olarak yaptığı şey buydu. 10-0'lık bir skoru başka türlü tarif etmek için en güzel kelime.

24 Ekim 2010 Pazar

Derbi: Tribün!


Tekrar'la başladık. Fenerium'un çıkardığı T-shirt'ler gibi güme gitti...


"Aslan Sütü İçeriz - KFY" Bu güzeldi.


Pembe formayla çıksalardı belki daha farklı olabilirdi...Kim bilir!


Her kötü oynanan maçta Tribünler birisini kurban seçerlerdi. Bu sefer öyle göze batan bi futbolcu yoktu ıslıklanacak. Zaten ıslıklayacak taraftarda yoktu Tribünlerde.
Asıl ıslıklanması gereken Tribünlerdi...

Derbi: 0-0



11. senede büyü bozuldu. Ama bu derbinin diğerlerinden farkı. GS, oynamak için çıkmamıştı sahaya. Bu sefer oynatmak istemeyenler onlardı. Ve bunu başardılar. Elano-Misi çıktıktan sonra Pino'yu da orta saha sayarsak 4-6-0'a geldi. Hagi'nin ilk maçında kontrollü futbol oynatmak istemesi normal ve başardıda. Pino'ya atılan ara topları ve pino'nun kıvrak ayaklarıyla posizyona girmeye denediler ve  bunu da başardılar. Pino biraz daha dikkatli olsaydı maçı da alabilirlerdi. 

Bize gelirsek, Konya maçını kadrosuyla çıktık desek yanlış olmaz sadece Alex vardı. Aykut Kocaman maça göre taktik değiştirmeyeceğini gösterdi. Niang'ın Aykut'un altından geçen daha sonrasında Servet'in Aykut'a çarptırdığı top gol olmayınca dedim bu sefer olmuycak. Neyse yapcak bişey yok sonuçta. Sakalımızı kestiler sadece. Nasılsa o sakal daha gür çıkacaktır. 

Bir de Tribünler gerçekten bitmiş. Evde izler gibi maç izleniyor. İngiltere ligi kıvamında. Sabri'nin maç bittikten sonra yaptığına anlam veremedim. Tamam Tribünler isteyebilir onlarında nasıl istediğini anlamadım alınan 1 puan var sadece. Demek ki Kadıköy'den 1 puan almak onlar için yeterli. 

Hakem'e söylenecek bişey yok. Sertliğe müsade etti GS'nin istediği oldu. Ama "O" yardımcı hakem Ofsayt pozisyonlarına hangi açıyla bakıyordu bilmiyorum.

Soyunma Odasında Görüşürüz!

Sansizlik
Yükleyen RunaLFutboL. -



Şansızlığın bu kadarı. Bi omuz darbesiyle soyunma odası merdivenlerinden aşağıya yuvarlanıyor futbolcu. Allahtan bişey olmuyor.

İvan Rakitiç

Basel'de oynadığı zamanlardan...
Schalke formasıyla...Baya değişmiş...

Buda Bonus...Raul, Rakitiç'e komiklik yapıyor...

Eintracht Frankfurt



1600*1000 px boyutu için resmin üzerine tık tık tık...

22 Ekim 2010 Cuma

Premier Lig Son 10 sezon!


     Sağ tarafta görülen 7 takım, Premier ligin son 10 sezonunda kafaya oynayan takımlar. Özellikle son 5 sezon tamamen bunların hegemonyasında geçmiş. Manu ilk 3'ün, Arsenal'da ilk 5'in dışına hiç çıkmamış. Chelsea istikrarlı bir şekilde yükselip 2004'ten itibaren sürekli kafaya oynamış. Son 3 sezondur ilk 8'i şekillendiren takımlar bunlar olmuş. 

    Tottenham, Aston Villa ve Everton senelere göre dalgalanmalar yaşamış olsa da sonunda istikrarı yakalamış gibi duruyorlar. Özellikle Everton 2004'de ligde kalmayı son anda yakaladıktan sonra istikrarlı bir şekilde yükselmiş.

Futbol Banyosu!









Futbol manyakları için düşünülmüş güzel bir çalışma. Merak edenler buradan ulaşabilirler.

178! Del Piero


Del Piero
Yükleyen RunaLFutboL. -

Geçen hafta sonu oynanan maçta Lecce'ye karşı takımı adına attığı 4. gol Juventus tarihinin Seri A'da en çok gol atan futbolcusu olma unvanını elde etmesini sağladı. Güzel bir klip hazırlamışlar bu rekorun şerefine izlemeye değer ve Del Piero'ya yakışır...

Taraftar Dediğin...



New York Red Bulls taraftarı gibi olmalı, yanlışım varsa düzeltin :)

Örümcek Kamera!

Görüp keşke bizim stadlarda da olsun istediğimiz Örümcek Kamera sistemi derbide Lig Tv tarafından kullanılacakmış. Sanırım bu Türkiye'de bir ilk olacak. Kulübün açıklaması...

"LİG TV, 24 Ekim Pazar günü oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde Spider Cam (Örümcek kamera) sistemi ile futbolseverlerin karşısında olacak. Son teknoloji teknik ekipmanları sınırsız bir şekilde maçlarda kullanmaya gayret eden  LİG TV,  bu kez de Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde Spider Cam ile yayında olacak. 

Stad zemini üzerine asılan tellere bağlı, kayma sistemi ile hareket eden Spider Cam (Örümcek kamera), HD(yüksek çözünürlük) görüntü kalitesi ve 360 derece hareket kabiliyeti ile sahadaki tüm pozisyonları olduğu gibi ekrana getirecek. 

Spider Cam, yaygın Euro 2008 Şampiyonası ile adını duyurduktan sonra çeşitli spor müsabakaları ve son olarak 2010 Dünya Şampiyonası’nda kullanıldı.

Türkiye’de ise ilk defa LİG TV’de, dünyanın önde gelen derbilerinden Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde kullanılacak."

Join City and You're Dead!


"City'i seçersen ölürsün!" United taraftarı Rooney'e göz dağı vermiş. Bu arada Ali Okancı twitter'de Rooney'in Ferguson ve takım arkadaşlarından özür dilediğini yazmış. Bu da Rooney'in büyük ihtimal takımda kalacağını gösteriyor. Bence de en iyisi kalması ama kendisi bilir...

Tribün 6: Napoli Ultras

Napoli - Liberpool maçı öncesi Napoli taraftarından mavi-beyaz şov...

20 Ekim 2010 Çarşamba

İnanılmaz: Isınırken Kırmızı Kart Gördü!

Jean-Pascal Mignot, Auxerre - Ajax maçının 90. dakikasında çok ilginç bir olayın altına imza attı. Taç cizgisinin orda hakem'e bişeyler dedi sonra hakem bunun yanına geldi sarı kart gösterdi. Kartı gördükten sonra konuşmaya devam etti hakemde direkt kırmızı kartla saha kenarından soyunma odasına gönderdi.  Tam olarak anlamadım ama insan düşünmeden edemiyor "ne gerek vardı şimdi o kırmızı kartı görmeye?" demi...

 Bu arada, Auxerre - Ajax maçı çok fena olmuş, goller güzel Auxerre'in ilk kırmızı kartı ilginç izlemek isteyenler için altta linki var...

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/ajax-auxerre-7263112/

19 Ekim 2010 Salı

Süper Lig: Uzunlar - Kısalar


    Thebesteleven.com'da gördüm Premier liginin en uzun ve kısa futbolcularını listelemişler. Bende merak ettim Spor Toto Süper ligin en uzun ve kısaları hangi futbolcular diye ve araştırdım. 

     En kısa Futbolcu Antalyaspor'dan Tita(165), En uzun futbolcu-kaleci hariç- Eskişehir'den Luka Vucko(196), En uzun kaleci aynı zamanda dünyanında en uzun kalecisi olarak kabul edilen ve aynı zamanda ligimizinde en uzun futbolcusu Vanja Ivesa(205), En kısa takım  Antalyaspor(179), En uzun takımda Kayserispor(185). Alt tarafta daha ayrıntılı bir liste mevcut.

En kısa Futbolcular:

165     Tita (Antalyaspor - Brezilya)     
165     Basem Gatea(Konyaspor - Irak)
166     Florin Cernat(Karabük - Romanya    
167     Şenol Akın (Karabük)  
167     Marek Sapara(Ankaragücü - Slovakya)  
167     Serkan Çalık(Gençlerbirliği)  
168     Murat Ceylan (Gaziantepspor) 
168     Miroslav Stoch(Fenerbahçe - Slovakya)
168     Emre Çolak(Galatasaray)    
168     Erman Kılıç(Sivasspor)   
170     Pablo Batalla(Bursaspor) 
170     Rodrigo Tello(Eskişehir - Şili) 
170     Okan Alkan(Fenerbahçe)    
170     Emre Belözoğlu(Fenerbahçe)
170     Sabri Sarıoğlu(Galatasaray)
170     Hakan Söyler(Karabük)  
170     Furkan Özçal(Kayserispor) 
170     Nizamettin Çalışkan(Manisaspor)
171     Tabata(Beşiktaş - Brezilya)        

En uzun Futbolcular:

196     Luca Vucko(Eskişehir - Hırvatistan)       
196     Mehmet Batdal(Galatasaray)   
196     Ersen Martin(Kasımpaşa)     
194     Marcos Barbosa(Belediye - Brezilya)   
194     Batuhan Karedeniz(Eskişehir)
193     Ariza Makukula(Manisaspor - Portekiz)   
192     Veli Kızılkaya(Bucaspor)   
192     Ceyhun Gülselam(Trabzonspor)  
192     Gökhan Zan(Galatasaray)       
192     Soner Örnek(Gaziantepspor)      
192     Yalçın Ayhan(Gaziantepspor)     
192     Debatik Curri(Gençlerbirliği - Kosova)    
191     Mustafa Yumlu(Trabzonspor)    
191     Dady(Bucaspor - Cape Verde)             
191     Furkan AYdın(Fenerbahçe)     
191     Servet Çetin(Galatasaray)     
191     Volkan Dikmen(Kayserispor)   
191     Semih Aydilek(Semih Aydilek)    
190     Ömer erdoğan(Bursaspor)
190     Turgay Bahadır(Bursaspor    

Kaleciler:

205      Vanja Ivesa(Eskişehir - Hırvatistan)        
198      Tolga Özgen(Kasımpaşa)       
195      Ufuk Ceylan(Galatasaray)       
194      Ramazan Köse(Gençlerbirliği)      
193      Recep Biler(Manisaspor)       
193      Yusuf Soysal(Kayserispor)      
192      Volkan Babacan(Kayserispor)    
192      Hakan Arıkan(Beşiktaş)      
192      Tolga Zengin(Tabzonspor)      
191      Volkan Demirel(Fenerbahçe)    
191      Ertuğrul Taşkıran(Fenerbahçe) 
191      Bülent Ataman(Karabük)     
190      Sead Ramovic(Sivasspor)      
190      Vjekoslav Tomic(Karabük)   
189      Yavuz Özkan(Bursaspor)       

Takımların Boy Ortalaması:

180    Ankaragücü    
179    Antalyaspor   
181    Beşiktaş      
182    Bucaspor      
182    Bursaspor     
182    Belediye      
182    Eskişehirspor 
181    Fenerbahçe    
182    Galatasaray   
182    Gaziantepspor 
181    Gençlerbirliği
180    Karabük       
182    Kasımpaşa     
185    Kayserispor   
180    Konyaspor    
182    Manisaspor    
181    Sivasspor     
180    Trabzonspor    

Milos Krasic


         Dünya Kupasının hayal kırıklığı oldu ama İtalyada fırtına gibi esiyor.Fenerbahçenin bu kadar peşinden koşmasının nedeni hergün ortaya çıkıyor. Juventus'da avrupa ligi dahil nerdeyse tüm maçlarda görev aldı ve 3 Gole imza attı. Juventus yönetimide bu gözde futbolcusunu paraya çevirmeye karar vermiş imza günü düzenlemiş. Ayrıca Juventus'un yeni formasıda güzel olmuş.

Daha 10 Dakika Vardı!

10 dakika erken
Yükleyen RunaLFutboL. - 


           Polonya liginde cumartesi günü oynanan Korona Keilce - Belchatow maçından ilginç bir olay yaşanmış. Maçın hakeminin saati bozulmuş ve maçı 80. dakikada bitirmiş. Allahtan yardımcı hakem ve dördüncü hakem imdadına yetişmişte büyük bir skandal önlenmiş. Ama 3-1 yenilen Belchatow'un Teknik Direktörü Macieg Bartoszek uyanıklık yapıp takımını soyunma odasına götürmek istemiş ama bunda başarılı olamamış.

18 Ekim 2010 Pazartesi

Benzerlik #1: Carles Puyol & Joy Stefanicki

Everton Taraftarı

Everton'un amblemini yapmaya çalışmış ama pek olmamış gibi.

Muzzy İzzet

muzzy izzet
Yükleyen RunaLFutboL. - 


Chelsea altyapısından çıkmış, Leicester City tarihinin en önemli futbolcularından birisi, Muzzy lakaplı Mustafa Kemal İzzet. 2002 Yılında atmış olduğu gözlerimiz pasını silen harika gol.


Duvar Pası : 4-1


 Yavaş yavaş yıllardır istediğimiz takım ortaya çıkıyor.Aykut Kocaman'a bunun için çok teşekkür etmeli ve sonuna kadar destek olmalıyız. Sağdan-Soldan-Ortadan geliyoruz. Futbolcular istekli. Koşuyorlar, ediyorlar ellerinden geleni yapıyorlar o da sonuçu ortaya çıkıyor. Şimdi kısa kısa maçtan aklımızda kalanları yazakım...

Özer, tam yavaş yavaş form tutacak derken talihsiz bir şekilde sakatlandı gene. Acil şifalar diliyoruz ama ilk devreyi kapatır büyük ihtimal.

+ Maçın içinde bunları çok yaptık özellikle Semih bu konuda çok çalıştı. Arkadaşlarından aldığı paslarını koşu yollarına çok güzel bıraktı. Attığımız ilk 3 gol bu şekilde oldu.

+ Stoch ve Dia'nın birlikte oynaması için ortasahanın 3lenmesi gerekiyor yoksa takım ikiye bölünüyor. 4 futbolcu ilerde 6 futbolcu geride.

+ Mehmet Topuz, tartışmasız gecenin en çok çalışan futbolcusuydu. Emre'nin yanında alışık olmadığı bir pozisyonda Fenerbahçeye geldiğinden beri en güzel performanslarından birini sergiledi.

+ Ligdeki en golcü takım olma özelliğimizi koruduk. 24 attık 11  yedik. Maç başına 4 gol ortalama bol bol gol izliyoruz bu sezon.

+ Yarım Niang ve Alex'siz, İlk İstanbul dışı deplasman galibiyetimizi aldık. 

+ Volkan, çıkarıdığı toplarla gene görevini fazlasıyla yerine getirdi. Ayrıca Ceza sahası içinde hiç bir posizyon vermememizde -gol hariç- ümit verici bir gelişme.

Anadolu Devrimi!



179.150.000 yuro bu listede gördüğünüz 5 takımın tahmini değeri. 

3 Büyüklerin ortalama değeri 120 milyon yuro.

3 büyüklerin Transfere harçadığı paraların toplamı 50 milyon yuro

          Fenerbahçe maç eksiğiyle 6. sırada, sezonu flaş transferlerle açan Beşiktaş 6. durumda ve GS'de 9. sırada. Birilerinin bu dengesizliğe son vermesi gerekiyor. Yanlış hoca tercihleri, taraftarı susturmak için transferlerle bir yerlere gelinmediği görülüyor. Yeni futbol düzenine ayak uyduramayanlar yavaş yavaş tablodan uzaklaşıyorlar. 3 sezon önce Sivas'la başlayan devrim son hız devam ediyor. Lige renk geliyor, ligin rengini kaçıranlar lige en çok renk katması gereken ve kalitesini arttırması gereken takımlar. 

         Bu arada şu an 3. durumdaki Kayserispor sezon başı transfer'den 1 milyon yuro kar elde etmiş olmasıda ilginç.

17 Ekim 2010 Pazar

Liverpool'u Yıkan Adamlar!

"Feliz Dia, Madres"



Pastore, golünü atmış annesinin doğum gününü kutlamış. Palermo'da Bolonga'yı 4-1 yenmiş.

Alex Konya Maçında yok!

Twitter'ın mimetleri! Alex bir taraftarın sorusu üzerine "konya maçında oynamayacağını" söylemiş. Bakalaım Aykut Hoca nasıl bir kadroyla çıkacak maça. Stoch-Semih-Dia ileriye güzel gider gibi...4-3-3'ü denemenin tam sırası...

Güzel Forma

              Güzel forma hoşuma gitti, Kendisi Genoa'nın deplasman forması oluyor. Bakarsın biri bi gün hediye eder...Kim bilir!

16 Ekim 2010 Cumartesi

Pujol'un Kafası!


O, Kafayı vurunca korkacaksın abi...

800



Arsene Wenger, az önce sona eren ve Arsenal'ın 2-1'lik galibiyeti Birmingham maçında Arsenal'in başında 800 maçına çıktı. Son oynanan maçla birlikte 465. galibiyetini almış oldu.

Altın Tapir

Francesco Totti - Golden Tapir
Yükleyen RunaLFutboL. -

              İtalyanın komedi şovlarından "Striscia la notizia", Totti'ye Altın Tapir* ödülü veriyor. Bu ödülü vermelerinin nedeni, "Altın Ayak" ödülünü almak için gittiği Monaco'da şöförünün arabanın el frenini çekmeyi unutması ve Totti'nin kayan arabanın içine atlayarak arabayı durdurması(video 1:18). Bu ödülü vermek için Totti'yi sokak ortasında yakalıyorlar ve Totti'de büyük bi özgüvenle ödülü alıyor.

             Bu ödülü, daha önce 2 defa Mario Balotelli'ye vermişler. Onun nedeni daha ilginç. Kardeşini habishanede ziyarete giden Balotelli yanlışlıkla Kadınlar Hapishanesine gidiyor. Diğeride herkesin duyduğu Milan formasını giymesi. Onu da burdan izleyebilirsiniz.

*Tapir: Domuza benzeyen, burunlarının kavrama özelliği olan ve otlanarak beslenen büyük memelilerden oluşan Tapirus cinsindeki hayvanların ortak adıdır.

11 Yaşında Transfer = Michael Gyasi


              Evet, yanlış okumadınız, resimde görmüş olduğunuz Almanya doğumlu Michael Gyasi açıklanmayan bir ücret karşılığında Northampton Town'dan Chelsea'ye transfer olmuş. 11 Yaşında ki bu çocuk için Guardian'ının yazdığı rakamsa 10.000 pound. Ve Gyasi, gelecekte büyük bir futbolcu olursa ek ödemelerde yapılacakmış.

Futbol Şov

Feet for football: not necessary.
Yükleyen RunaLFutboL. - 


         Engelli bir kardeşimiz, iskoç müziği eşliğinde koltuk değnekleriyle yoldan geçenlere futbol topuyla güzel bir şov izlettiriyor. Bu da şu soruyu akıllara getiriyor. Futbol için ayaklara gerek var mı? Video'da olmadığı kanıtlanıyor.

Ayarı vermek...!





        Bu gece Köln - Dortmund maçında yaşananları duymuşsunuzdur. Duymayanlar için, Podolski maçı 1-1 e getiren golü attıktan sonra Nuri'ye Almanya maçını hatırlatmak için eliyle 3 - 0 işareti yapıyor. Tabi Nuri bişey demiyor. 90. Dakikada Golünü atıyor ve gidip ortasaha çizgisinin orda podolski'nin önünden kayarak geçip(resimde gördüldüğü gibi) ayarı veriyor.

Maçın özet görüntüsünü ve olayı alttaki linkten izlyebilirsiniz.

http://www.dailymotion.com/video/xf831k_bvb-borussia-dortmund-vs-1-fc-k-411_sport

14 Ekim 2010 Perşembe

Tuncay: "Ocak'ta ayrılabilirim!"

           

             Tuncay milli takım dönüşü  Daily Mirror'a açıklama yapmış. Eğer oynamayacaksam Ocakta ayrılmak istiyorum. Kendimi ve Türkiyeyi düşünmek zorundayım demiş. Bu göz dağı bişeyleri değiştirir mi bilmem ama 4 senedir TR'de oslaydı Tuncay'ın bulunacağı yer inanılmaz olurdu. İngiltere'nin sıradan takımlarında yedek'te bile oturamıyor şu an.


Not: Fenerbahçenin Tuncay için 5 milyon pound ödemeye hazır olduğu yazılmış. Gerçekse yazık olur ve Bjk'nin Nihatla başına gelen duruma düşme riski var.
.

13 Ekim 2010 Çarşamba

Nerede Bu Karadağ?

İngilterede konu Karadağ beraberliği. Bulunduğu yeri tam olarak bilmedikleri bir ülkeyle berabere kalmak koymuş herhalde...

Hakemler Taraftar Döver mi?


       Brezilyada Avai - Flamengo arasında oynanan maçta, Flamengodan David Braz hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılıyor ve buna dayanamayan bir taraftar sahaya atlıyor ve hakeme doğru koşmaya başlıyor. Aynı anda sağ taraftaki yardımcı hakemde koşmaya başlıyor ve taraftarı orta hakem'e ulaştığı anda bir omuz darbesiyle indiriyor, sonrada tekmelemeye başlıyor. Polis ve futbolcular zor sakinleştiriyorlar yardımcı hakem'i.

         Tabi bu maçta ki tek kırmızı kart değil 3. kırmızı kart ve taraftar dayanamamış artık girmiş sahaya. Maç 2-2 bitmiş. Aynı zamanda eski bir yüzü görmüş oluyoruz orda. Deivid masum masum bakıyor posizyona.

Alyssa Milano


İnter'i desteklemek için bir neden arayanlara...

Ne Söylenebilir ki!

Ronaldinho
Yükleyen RunaLFutboL. -

Yaşı geldi birazda fazla kilosı var ama yeteneklerine kimse bişey diyemez. Maç öncesi ısınırken döktürmüş gene...

Adam Geceye Damgasını Vurdu!

Kimdir nedir bilmiyorum? Ama bu geceye damgasını vurduğu kesin. Bütün fotoğraflarda bu adam, önemli bir kişilik herhalde. Madde madde geceye deyinelim...Olayların videosu için burdan

+ Geçenin maçı A grubunda yani bizim grubunda Avusturya - Belçika arasında oynandı. İzleyemedik malesef. Geçen sene oynanan Lyon - Marsilya maçını hatırlattı 4-4'lük skoruyla. İki takımda maçı koparamış ama Avusturya 2-3 öndeyken Paul Scharner kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmış. Ve Belçika bu avantıjı kullanmış 4-3 öne geçmiş ama Avusturya maçı gene de bırakmayarak 90. dakikada bereberliği kurtarmış. Bu skor bize de yaradı ayrıca...

+ İskoçya - İspanya maçı ilginç olmuş. Maç 3-2 İspanyanın galibiyetiyle bitmiş. Ama maçın içinde 2-0 İspanya öndeyken İskoçya skoru bereberliğe getirmeyi başarmış ama sonunu getirememiş. Bu arada David Villa 69 maçta 45. golünü atarak Raul'a ait milli takımda en çok gol atan oyuncu futbolcunu egale etmiş oldu.

+ Maç başına 2.8 gol atılmış. Toplamda 4 kırmızı kart çıkmış. Kırmızı kart gören takımlar Avusturya hariç hepsi yenilmiş. 

+ Grubun diğer maçında Almanya Kazakistan'ı 3-0 yenmiş ve grup birinciliğini neredeyse garantiledi.

+ Grubumuzda Avusturya 1 maç eksik 7 puanla ikiciliğe yerleşti.

+ Grubumuzda en pahalı futbolcu 27 milyon yuro ile Lahm olarak gözüküyor..



Not: Psikopat sırp yakalanmış.

12 Ekim 2010 Salı

Ayrılar mı Konül Candan!

         

            Maç hakkında söylenecek fazla birşey yok. Herkes izledi herkes yorumluyor. Bizim kardeş ülkemiz Azeriler biz gidemeyiz sizde gitmeyin diye düşünmüşler bize acı bir süpriz yapmışlar. Ne diyelim canları sağolsun...

Golden Goals.6: Sunderland



Bu sefer Arsenal tarihinin efsane finallerinde atılan bir golü izliycez. Sene 1979 FA Cup finali rakip ManU ve tarihe geçecek gol Sunderland'den geliyor dakika 86'da...

Moratti: "Ocakta Messiyi getiriyorum."

300 kadar İnter taraftarı Morattinin önünü kesmişler;

"Başkan bize söz ver 
Ocağa söz ver"

Diye tempo tutarak başkadan Messi için söz istemişler. O da taraftarı kırmamış ve "Size söz veriyorum. Ocakta Messi geliyor." demiş. Tabi bu gerçek bir haber değil. Yani taraftardan o an kurtalmak için söylenmiş bir söz. Haberin altında ancak Lavezzi ile yemek yemeye gelir İtalyaya yazmışlar. Bu da işin esprisi...

ST Türkiye Kupası 8'li Finallere Kaldık


Basketbol takımımızın mücade ettiği, Spor Toto Türkiye Kupası elemelerinde 3'de 3 yaparak 8'li finallere kalmış takımımız.Maçlar ve skorlar şöyle...

Fenerbahçe Ülker - Tofaş 83 - 78           RS
Medical Park Trabzonspor - Fenerbahçe Ülker 42 - 81       RS
Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediyesi 80 – 57         RS

3 Maçta maç başına 17 sayı 4 Riband'la oynayan Oğuz Savaş iyi bir performans sergilemiş ve bu performansını Bornova Belediye maçında maçın adamı seçilerek seçilmiş. Bu performans sevindirici Ömer ve Semih'in NBA'e gitmelerinin ardından ona daha fazla yük binecek. İnşallah böyle devem eder. Takıma yeni katılan Darius Lavrinoviç ve Marko Tomas yavaş yavaş takıma ısınmışlar, istatistikler onu gösteriyor. Maçları izledim o nedenle fazla bişeyler yazmak istemiyorum. Ama bu sene ki hedefin geçen sene son anda kaçan Euroleage Top 16'ya kalmak olması gerek.

Daha fazla bilgi isteyenler skorların yanında ki RS(resmi site) linklerine tıklayarak ulaşabilirler.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Tribün 5: Toplu Hareket

AdanaDemir Spor taraftarı - Şimşekler Grubu

David de Gea

      Geçen sene gösterdiği performansla Atletico'nun Avrupa Liginde kupayı almasından büyük katkısı olmuştu. ManU, Van der Sar'dan boşalacak kaleci kontejyanını De Gea'dan yana kullanmak istiyormuş. Bu transfer'in gerçekleşmesi için De Gea'nın sözleşmesinde bulunan 25 milyon yuro'ya serbest kalır maddesini karşılamak zorundalar. 

     Ve bu transfer gerçekleşirse İspanya ve ManU önümüzde ki 10 yıl kalelerini sağlama almış olurlar.

Gol Nasıl Kaçırılır?

      Şurada 10/11 sezonunda , şimdiye kadar  atılmış harika 10 golü sıralamıştım şimdi de, kaçması imkansız pozisyonların nasıl kaçtığını göreceğiniz. Ve gerçekten kaçan bazı goller inanılmaz ve kaçıran isimlerde ilgi çekici...


1. Conor Casey (Colorado Rapids v KC Wizards,  18 Temmuz 2010) Maçın 90. dakikası telafisi olmayan bir pozisyon, kaleciyide geçir Casey ama topu öyle bir yere nişanlıyor ki herkes yıkılıyor.

2. Ola Kamara (Odd Grenland v Stromsgodset, 25 Temmuz 2010) Güzel bir orta ön direkte topa vuruyorlar kaleci kurtarıyor dönen top Kamara'nın önünde kalıyor...

3. Rui Miguel (CSKA Sofya v Cliftonville, 27 Temmuz 2010) Bu gol nasıl kaçar tarifi yok. Arka direkte bomboşsun ve gol kaçıyor inanılmaz gerçekten.

4. Antolin Alcaraz (Tottenham v Wigan,28 Ağustos  2010) Gene bir arka direk pozisyonu golü kaçıran Wigan'ın Kolombiyalı forveti Alcaraz.

5. Carlos Tevez (Sunderland v Manchester City, 29 Ağustos 2010) Ne kadar büyük futbolcu olursan olsun kaçıyor abi. Spiker'in tepkisi çok güzel "Noooo" :)

6. Marco Perez (Deportivo La Coruna v Real Zaragoza, 29 Ağustos 2010) Gene bir kolombiyalı. Zaragozanın genç futbolcusu Deportivolu defans oyuncularının yapması gerekeni yapıyor.

7. Jonas Oliveira (Gremio v Gremio Prudente, 6 Eylül 2010) Brezilyalılarda kaçırır. Ama 7 numaralı bir futbolcunun kaçırması hiç hoşuma gitmedi.

8. Pavel Pogrebnyak (İrlanda v Rusya, 8 Eylül, 2010)  Stuttgar'lı forvet ne yaptığının farkında biraz geç varıyor.

9. Lukas Podolski (Almanya v Türkiye, 8  Eylül  2010) Bu posizyonu anlatmaya gerek Cuma gecesi herkes nasıl kaçtığını gördü.
 
10. David Villa (İspanya v Litvanya, 8 Eylül 2010) İşte beni yıkan bu. İlk 9 sırayı geçtim abi sen nasıl kaçırırsın o golü. Yapma Villa sen bari yapma...