26 Mayıs 2011 Perşembe

2010-11 Sezonu En güzel 10 Asist!

Geçen sezonun tartışmasız en güzel asisti, Guti'nin Benzemaya yaptığıydı. O pası buradan izleyebilirsiniz. 101greatgoals.com sitesi 2010-11 sezonunun en güzel 10 asist'i listelemiş. Listede gerçekten harika paslar var. Hangisinin en güzel olduğu konusunda karar vermek zor. Ama bana kalırsa, 1. İniesta'ın yaptığı Keita'ya yaptığı asist, 2. Suarez diğerleri sonra geliyor.


1.Hassane Alla (Asist Brice Jovial)
2.Roman Pavlyuchenko (Asist Gareth Bale)
3.Karim Benzema(Asist Mesut Özil)
4.David Villa (Asist Lionel Messi)
5.Javier Zanetti(Asist Diego Milito)
6.Seydou Keita(Asist Andres İniesta)
7.Wayne Routledge (Asist Adel Taarabt)
8.Dirk Kuyt(Asist Luis Suarez)
9.Pedro (Asist Andres Iniesta)
10.Dimitris Sialmas(Asist Manwlis Skoufalis)

Bu kadar güzel asistlerin bulunduğu listede sizi zor durumda bırakmak istemedim, herkes 2 seçeneği işaretleyebilir.


Dejavu!



2005-2006 sezonunda Daum'la Denizli maçında kaybedilen şampiyonluktan sonra takımın başına adı sanı Teknik Direktörlük konusunda duyulmayan Zico getirildi. 2006-2007 sezonunda takım Zico yönetiminde şampiyonluk yaşadı. 1 sezon sonra takım tarihi boyunca Avrupa kupalarında en iyi derecesine ulaşmayı başardı. Şampiyonlar liginde Çeyrek Final oynandı. Denizli faciasından sonra kulüb olarak inanılmaz bir dayanışma gösterildi ve Hem Avrupa'da Hem de ligde Başarılar elde edildi.


Daha sonra Zico'yla yaşanan anlaşmazlık ve ardından Aragones yönetimde geçen verimsiz bir sezon. Ve seçim yapıldı Aziz Yıldırım seçim vaadi olarak üst üste 3 şampiyonluk sözü verdi taraftara. Ve bu işi garantiye almak için Denizli maçında takımı yöneten Daum'u takımın başına getirdi.

Ve geçen sezon 2. sefer takım bir facia yaşadı. Bu sefer yaşanan ilkinde daha beterdi. Çünkü Kadıköy'de yapılan yanlış anons futbolcular, yönetim ve taraftarın dibe vurmasına neden oldu. Belki o yanlış anons yapılmasa bunlar yaşanmıycaktı  ama oldu üstüne konuşmaya gerek yok.


2. sefer yaşanan bu olaydan sonra gene takımın başına insanlığı değil ama ismi sorgulan, acaba bu takımı yönetebilir mi? denilen Aykut Kocaman getirildi. Ligin ilk yarısında gösterilen performans bu soruyu soranları haklı çıkardı.

Herkesin dediği gibi Yeni Malatya maçından sonra başlayan periyot Antalya Kampı ardından gelen seri galibiyetler ve 18'de 17 yapma başarısını göstererek 9 puan geriden gelerek Averajla elde edilen Şampiyonluk.


Şimdi Zico dönemiyle Aykut Hoca döneminde benzeşmeyen tek nokta seneye takımın Avrupa'da başarılı olup olamayacağı. Aykut Hoca ve Aziz Başkan'ın Lig Tv'de yaptığı açıklamalardan sonra takımın seneye önceliği Avrupa olacak hissi uyandırdı bende.

İnşallah Aykut Hoca ve Zico döneminde benzemeyen tek şey ayrılık şekli olur. Zico ve Aykut Kocaman'ın kişilikleri göz önüne alındığında böyle bişey'in şu an için olması olasılık dışı. Kim bilebilir seneye Hem Avrupa'da başarı Hem lig Şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası zafarini birlikte yaşarız.

Barça Cartoon's!



Webley finaline kala Barça tarafından, final'i nasıl alacaklarını anlatan bir video yayınlandı. Sihirbaz Guardiola, ve Şapkadan çıkan Barça futbolcuları kupayı kazandıracak anahtarı bulmaya çalışıyorlar ve sonunda takım oyunuyla buluyorlar. Alttan mesasjı vermişler yani...Yanındayız Barça.

24 Mayıs 2011 Salı

Şampiyon Olduk!


 İnsan hayatta bazı duylarını kelimeye dökemez, bu sezon ki şampiyonlukta kelimelerle anlatılmıycak kadar büyük bir şampiyonluk.

Bu sezon şampiyon olduk, çünkü; darbe yediğimizde ayağa kalkmasını bildiğimiz için...

Şampiyon olduk, çünkü: bu sezon ligde sadece 224 dakika oynayan 3. kaleci durumunda ki Mert Günok'un Trabzon deplasmanında görevini yerine getirdiği için...

Şampiyon olduk, çünkü; Sadece 18 yaşındaki Okan'ın çıktığı ilk maçta 2 asist yapacak kadar yeteneği olduğu için...

Şampiyon olduk, çünkü; İspanya Gol Kralının ligde 45 dakika oynamasına rağmen girdiğinde görevini yaptığı için...Alkışlar Guiza'ya

Şampiyon olduk, çünkü; Şu an Türkiyenin bir numaralı, dünyanın sayıcı kalecilerinden olan Volkan Demirel'in inanılmaz kurtarışların altına imzasını attığı için...

Şampiyon olduk, çünkü; geçen sezonda ki kadar verimli değil denilen Stoch'un son haftalarda sorumluluk aldığı için...

Şampiyon olduk, çünkü; Yedek golcü denmesine rağmen, Fenerbahçelilik kanında olan Semih'in görev aldığı her maçta görevini yerine getirip Gol attığı için...

Şampiyon olduk, çünkü; Yobo'nun Luganoyla mükemmel bir ikili oluştuğu, Niang'ın bitirici olduğu, Dia'nın kanat akınlarını şekillendirebildiği için...

Şampiyon olduk, çünkü; bizim için Messi, Ronaldo kadar değerli bir kaptana sahip olduğumuz için, Yani Alex De Souza'ya sahip olduğumuz için...

Şampiyon olduk, çünkü; Gönlü Fenerbahçeyle atan Gökhan'a sahip olduğumuz için...

Şampiyon olduk, çünkü; Enerjisini sadece takım için, takımın kazanması için kullanan Mehmete ve Emre'ye sahip olduğumuz için...

Şampiyon olduk, çünkü; artık fener'de oynamaz denilen Brezilya'nın Sol beki Andre Santos'un bize neler yapabileceğini gösterdiği için...

Şampiyon olduk, çünkü; geleceğimizi yön verecek olan Gökay ve Okan'a şans verdiğimiz için...

Şampiyon olduk, çünkü; Bu takımı Malatya maçı sonrası toplayıp 18 de 17 yapabilecek bir teknik direktöre yani Aykut KOCAMAN'a sahip olduğumuz ve tüm kupalardan elenmemize rağmen bu hocayı destekleyen bir yönetime ve başkan'a sahip olduğumuz için...

Şampiyon olduk, çünkü; geçen sene son maçta kaybedilen Şampiyonluktan sonra takımını yalnız bırakmayan ve her hafta stadı hınca hınç dolduran taraftara sahip olduğumuz için...

Şampiyon olduk, çünkü; biz FENERBAHÇELİYİZ.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Lider!

Geçen sezon son maçta şampiyonluğu kaybettikten sonra bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde inanılmaz bir geri dönüş örneği gösterdik. Ama gene de şampiyonluk son maça kaldı ve yarın bu saatlerde şampiyon belli olacak. İnşallah Fenerbahçemiz bu sezon ipi önde göhüslüycek.


Aklıma takıldı ve küçük bir araştırma yaptım geçen sezon ve bu sezonun 33 haftasını kapsayan bir araştırma. Bu araştırma kimin kaç hafta lider olduğunu gösteriyor bu sezon ve geçen sezon.

Geçen sezon Daum yönetiminde 16 hafta liderlik koltuğunda oturmuşuz. Bu sezon da aynı şey Trabzonspor için geçerli.

Geçen sezon 8 hafta lider olan Bursaspor şampiyon oldu. Bu sezonda eğer yarın bir aksilik çıkmazsa 10 hafta lider olarak Şampiyon olan Fenerbahçe olacak. Burdan şunu çıkarabiliriz. Liderlik takımlarda stres yaratabiliyor. Ve sezon sonuna doğru bu stres'i kaldıramadıklarından nerdeyse ligin yarısında lider olmalarına rağmen ligin sonuna bunu taşıyamıyorlar.

Bu veriye dayanarak yarın Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Şimdiden bu istatistiğin doğru çıkaçağına inanıyorm.

Space Invaders Chelsea FC!



188BET'in sponsorluğunda yapılan reklam çekimleri baya bir eğlenceli olmuş. Chelse'den Ferreira, David Luiz, Anelka ve İvanoviç kendi aralarında yarışmış ve kazanan tabi ki forvet oyuncusu olmuş :)

20 Mayıs 2011 Cuma

Altıntop = Balon de Oro



Böyle şeyler sadece bizim ülkemizde olmuyormuş demek ki. İspanyolun biri Hamit'in soy ismini ayırmış, kendince espri yapmış. Balon de Oro'yu aldık demiş. Biz nasıl Mal-donado ile dalga geçtiysek o da Hamit'le kendi çapında dalgasını geçmiş. Gözünü seveyim Google Translate :)

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Başımız Sağolsun Ve Alkış!

Her ne kadar ayrı takımların gönülden desteklesekte, takımlarımıza beslediğimiz duygu ortak. Beşiktaş taraftarına bu duruşları için teşekkür ederim.

Maçtan 1 gün sonra cenazeleri defnedilen 2 kardeşimize Allahtan rahmet dilerim. Bizde 10'dan fazla geldik Manisadan İstanbula o renkler için Allah korumuş bizi de, inşallah bir daha böyle talihsiz olaylar yaşamayız.

Tribün #16: Dortmund!


Gördüğüm en güzel ve anlamlı koreografilerden! Sezonun son maçında Signak İduna Park'ta Dortmund taraftarının yaptığı güzel gösteri ile takıma ve teknik direktörüne şampiyonluk için teşekkür ediyor!

17 Mayıs 2011 Salı

Palombo!


Sampdoria 89-90'da Uefa kupasını, 90-91 İtalya şampiyonluğunu kazandı. 91-92'de Şampiyonlar liginde Final oynadı. Bu başarılar artık çok geride kaldı. Lig şampiyonluğunun 20. senesinde ligden düştüler. 9 sene aradan sonra seneye tekrar Seri B'de bir üst lige çıkmak için uğraşaçaklar.



Kaptan Palombo takımın Avrupa'da ve ligde fırtına gibi estiği senelerde 10 yaşındaydı. Kim bilir o zamanlar Sampdoria'ya için atmaya başlamıştı. Bunu nerden çıkardın derseniz. Ligde düştükleri maçta tüm tribünleri tek tek dolaşarak, gözyaşları içinde taraftarlardan özür dilemesinden.

Sampdoria taraftarı nasıl 90'ların başındaki o efsane kadroyu unutmazsa bu kaptanıda unutmayacaktır. Böyle futbolcular olduğu sürece Futbol istediği kadar endüstriyelleşsin.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Avram Grant: Millwall Legend

West Ham, 2-0 öne geçtiği maçta Wigan'a 3-2 yenilince Avram Grant yönetiminde son hafta öncesinde ligden düşmeyi garantiledi. Bu olay ezeli rakipleri Millwall için eğlence kaynağı olmuş ve Avram Grant'ı Millwall Efsanesi ilan etmişler.

Seneye Championship'de Güney Londra derbisi izlemeye hazır olun. Ve tabiki olaylara da...

Bir de t-shirt yapmışlar, almak isteyen olursa buraya tıklasın.

Derbinin hikayesi için buraya tıklayın, aralarında oynanan son maçtaki olaylar için buraya tıklayın.

Koreografi Şampiyonu!

Ligin bitmesine son 90 dakika kaldı. Şampiyon geçen sene olduğu gibi bu senede son maçta belirlenecek. Ama Koreografi şampiyonu uzak ara "Okul Açık" tribün topluluğun büyük katkılarıyla Fenerbahçe oldu.

15.05.2011 
Fenerbahçe 6 - Ankaragücü 0

01.05.2011
Fenerbahçe 2 - İBB 0

16.04.2011
Fenerbahçe 1 - Gaziantep 0

03.04.2011
Fenerbahçe 0 - Bursaspor 0

30.01.2011
Fenerbahçe 2 -  Trabzonspor 0
05.12.2010
Fenerbahçe 2 - K.Karabükspor 1


Not: Ligin 9. haftasında oynana Galatasaray maçında "Dejavu" yazan pankartın güzel bir fotosunu bulamadığım için listeye eklemedim. Elinde olan arkadaşlar iletirlerse onu da listeye dahil ederim.

10 Mayıs 2011 Salı

8 Mayıs 2011 Pazar

Rooney Mi? Messi mi?

Ancelotti : " Rooney mi? Messi mi? Messi'yi herkes almak ister ama ben Rooney'i alırdım."


1 Mayıs 2011 Pazar

Ve Saçlar Gider!


Kevin Grosskreutz, gaza gelmiş "Şampiyon olursak, Signal İduna Park'ın ortasında saçlarımı kestiririm" demiş. Dortmund evinde Nuremberg'i 2-0 yenip, Leverkusen'in de puan kaybetmesiyle ligin bitiminde 2 hafta kala 11 yıl sonra 7. şampiyonluğu kazandı.

Grosskreutz'un sözünü unutmayan Santana'da maçtan sonra almış makinayı eline başlamış saçları kesmeye. Hak etmiş ne demiş atalarımız "büyük lokma ye, ama büyük söz konuşma" Ama Santana ya ceza olsun diye ya da makinanın pili bitti bilemiyorum saçların hepsini kesmemiş. Kevin'in son hali pek iç acıcı değil :)

Haftanık Skoru: 2-1


Bu hafta en çok skor 2-1. Ne var diyebilirsiniz genel olarak en çok görülen skorlardan zaten de diyebilirsiniz. Ama bu 2-1 normal değil 0-1'den 2-1 olan 2-1. Skorlarla cümle yazmak biraz zor oluyor.

Neyse Avrupa'da Cumartesi günü 5 maçta bu skor gerçekleşti. 1-0 öne geçen 5 takım üstünlüklerini koruyamadıkları gibi maçlarıda kaybettiler. Bunlar kim derseniz Barcelona, Cesena, Tottenham, Aston Villa ve Hoffenheim.