22 Ocak 2012 Pazar

Teknik Direktörlerin Puan Ortalamaları!

Futbolda istatistik nedir! Bazılarının dediği gibi sadece mini etekmidir. Yani göstermesi gereken asıl şeyi gösterirmi, göstermez mi? O kadarını bilemiycem sonuça futbolun üniversitesini okumadık. Sadece işletme okuduk. Neyse konumuza dönelim..

TRT'de maç izlerken spiker Dortmund'un hocası Jürger Kloop'un geçen seneki ve bu seneki puan ortalamasını söyledi. Bende 18 takımın başında hocaların takımlarının başında bulunma sürelerine göre ortalamalarına baktım. Listeye bakalım sonrada yorumlayalım.



Şimdide listeyi yorumlayalım ama ondan önce bilmeniz gereken bişey. *Nurullah Sağlam takımı Bank Asya'dan Süper Lige çıkardığı için onun takımıyla Bank Asya'da oynadığı maçlarıda istatistik olarak aldım. Ve listede öne çıkanları yazalım.

+ En iyi puan ortalaması olan iki hoca Fatih Terim ve Aykut Kocaman.

+ 50'nin üzerinde maçta takımın başında bulunan hocalarda ise en iyisi Aykut Kocaman, ikinci sırada 74 maç ve 2,04 ort. ile Şenol Güneş geliyor.

+100'ün üzerinde takımının başında olan tek bir hoca var, Antalyaspor'un başındaki Mehmet Özdilek. Muhtemel her 3 puandan 1,35'ini almayı başarmış ve takımın başında 4. senesini geçiriyor.

+ 2 seneden fazla takımın başında bulunanlarda en çok puan toplayan Şenol Güneş, ikinci sırada Ertuğrul Sağlam var.

+ Sezon başından beri takımın başında bulunan TD'ler arasında en az puan ortalaması Vladimir Petkoviç'e ait. Sezon sonunu getirebilir mi bilemiyorum.

+Kurtarıcı olarak takımın başına getirilen hocalar arasında en iyi ortalama Gaziantepspor'un başındaki Abdullah Ercan'a ait.

+ Abdullah Avcı ve Michail Skibbe'nin yerine gelen iki hoca Arif Erdem ve Ersun Yalan ise bekleneni verememiş gibi gözüküyor. Bu iki hocanın özelliği yerine geldikleri adamlar takımlarından kovulmadı başka yerlere transfer oldular.

+ 7 Hoca en az 2 senedir takımın başında ve bu 7 hoca puan ortalamasında ilk 11 sırada bulunuyor.


Benim bu listeden anladığım istikrar arttıkça puanlar puan ortalamasıda aynı düzeyde yükseliyor. Tabi takımların kaliteside bunda ön planda ama istikrarın ne kadar önemli olduğu bu istatistikten alınabilecek en önemli ders.


17 Ocak 2012 Salı

Koyacak başlık bulamıyorum!


Hindistan liginde oynanan East Bengal - Pailan Arrows arasında oynanan maç 4-1 bitmiş. Tabi video bununla alakalı değil. Maçın son golü East Bengal tarafından geliyor. Rakip takımın defans oyuncusu ve kalecinin önünde kalan topu East Bengal forveti alıyor, kale çizgisine kadar sürüyor ve durduruyor. Sonra yere yatıyor kafayla golü atıyor. Türk müsün! olum dediğiniz duyar gibiyim evet golü atan arkadaşımız bir Türk. Tolgay Özbey atında türk asıllı Avusturya vatandaşı kendisi.

Kelepir Forvet eBay'dan Alınır: Amauri



Hani Bienvenü için bizde mi böyle bişey yapsak anlamadım gitti. Tamam Kezmanlar, Guizalar gördük ama adam harbi ikinci lig topçusu.

Yapcak bişey yok!



Son dakika gollerinin değeri farklıdır. Nasıl olduğu değil son dakikada o top o çizğiyi geçtiyse anlatamazsın o duyguyu. Ama bu maç son dakikaya kalmamalıydı. Neler kaçtı hacı neler...Neyse gene de helal olsun...

Ayrıca adamlar hala şike mike derdinde. Tamam abiler anladık, şike yaptıysak düşürülmemiz gerek, tamam varsa suçumuz düşelim gene lafım yok ama takımın şike suçlamasıyla başkanı içerdeyken hala şu maça şike diyenler var. Hay sizin beyninizi diyorum...

14 Ocak 2012 Cumartesi

Ne Gene mi El Clasico!


Son 9 aydaki 8. ve 9.su oynanacak El Clasicolara verilebilecek tepki. Ama güzel oluyor maçlar Allahı var.

Mourinho'nun maç önü, maç sonu açıklamaları. Ronaldo'nun etkisizliği. İniesta ve Xavi'nin nasıl pasları. Messi'nin çalımları. Puyol'un müdaheleleri. Say say bitmez benim için sorun yok ama tepki güzel. 

Olympiakos Robotu!

Fanatiklik ve takım sevgisi sınır tanımıyor. Abimiz üşenmemiş bi robot yapmış ve o robota Olympiakos amblemini çizdirmiş. Basit bişey ama güzel. Tam olarak bilmiyorum ama bunu yapan kişi Olympiakos taraftarı olmayabilir ya da öyledir. Altta izleyeceğiniz video'da üstte gördüğünüz Olympiakos ambleminin robot tarafından nasıl çizildiğini göreceksiniz. Ayrıca eğer buradaki sayfayı ziyaret ederseniz. PAO'nun ambleminin çiziliminide göreceksiniz.


6 Ocak 2012 Cuma

Dövmeci Sneijder!


Hep tam tersini görmüşüzdür bu ilginç olmuş. Ama göstermelik mi yapıyor yoksa ciddi ciddi dövme'mi yapıyor merak ettim.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Ferrari F40 ve Maradona



Arabalar ve Futbolcular, ayrılmaz ikililerdendir. Günümüzde olduğu kadar geçmişte.

Ferrarinin 40. yılı için üretilmiş ve olan ve ilk siyah ferrari olan Ferrari F40'ın ilk sahibi zamanın Napoli başkanı Corrado Ferlaino  tarafından Maradona'ya hediye edilmiş.  AC Milan başkanı Silvio Berlusconi, Napoli'nin Serie A şampiyonu ve İtalya Kupası'nı Maradona ile 1987 yılında alması üzerine; kendisine transfer teklifinde bulunmuş. Maradona'nın takımdan ayrılmasını istemeyen başkan böyle bir hediye ile Maradona'yı takımda tutmuş.

Not: İkilinin fotosunu bulamadım arşivinde olan ya da bir şekilde eline geçen olursa bana ulaştırırsa sevinirim.