26 Mayıs 2011 Perşembe

Dejavu!



2005-2006 sezonunda Daum'la Denizli maçında kaybedilen şampiyonluktan sonra takımın başına adı sanı Teknik Direktörlük konusunda duyulmayan Zico getirildi. 2006-2007 sezonunda takım Zico yönetiminde şampiyonluk yaşadı. 1 sezon sonra takım tarihi boyunca Avrupa kupalarında en iyi derecesine ulaşmayı başardı. Şampiyonlar liginde Çeyrek Final oynandı. Denizli faciasından sonra kulüb olarak inanılmaz bir dayanışma gösterildi ve Hem Avrupa'da Hem de ligde Başarılar elde edildi.


Daha sonra Zico'yla yaşanan anlaşmazlık ve ardından Aragones yönetimde geçen verimsiz bir sezon. Ve seçim yapıldı Aziz Yıldırım seçim vaadi olarak üst üste 3 şampiyonluk sözü verdi taraftara. Ve bu işi garantiye almak için Denizli maçında takımı yöneten Daum'u takımın başına getirdi.

Ve geçen sezon 2. sefer takım bir facia yaşadı. Bu sefer yaşanan ilkinde daha beterdi. Çünkü Kadıköy'de yapılan yanlış anons futbolcular, yönetim ve taraftarın dibe vurmasına neden oldu. Belki o yanlış anons yapılmasa bunlar yaşanmıycaktı  ama oldu üstüne konuşmaya gerek yok.


2. sefer yaşanan bu olaydan sonra gene takımın başına insanlığı değil ama ismi sorgulan, acaba bu takımı yönetebilir mi? denilen Aykut Kocaman getirildi. Ligin ilk yarısında gösterilen performans bu soruyu soranları haklı çıkardı.

Herkesin dediği gibi Yeni Malatya maçından sonra başlayan periyot Antalya Kampı ardından gelen seri galibiyetler ve 18'de 17 yapma başarısını göstererek 9 puan geriden gelerek Averajla elde edilen Şampiyonluk.


Şimdi Zico dönemiyle Aykut Hoca döneminde benzeşmeyen tek nokta seneye takımın Avrupa'da başarılı olup olamayacağı. Aykut Hoca ve Aziz Başkan'ın Lig Tv'de yaptığı açıklamalardan sonra takımın seneye önceliği Avrupa olacak hissi uyandırdı bende.

İnşallah Aykut Hoca ve Zico döneminde benzemeyen tek şey ayrılık şekli olur. Zico ve Aykut Kocaman'ın kişilikleri göz önüne alındığında böyle bişey'in şu an için olması olasılık dışı. Kim bilebilir seneye Hem Avrupa'da başarı Hem lig Şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası zafarini birlikte yaşarız.

Hiç yorum yok: