14 Şubat 2011 Pazartesi

Aşkımız Sana: Fenerbahçe 2 - Kayserispor 0

 İnandık. Geliyoruz!

Maçın başında yaşanan Alex ve diğer futbolcuların taraftarlara çiçek verme olayı çok güzel düşünülmüş. Geçen hafta Manisa deplasmanında beraber yapılan tezahürat ve bu olay futbolcular ve tribünlerin iyice birbirlerine kenetlenmesini sağladı. Zaten maç boyunca yapılan tezahüratlar artık herkesin şampiyonluğa inanmaya başladığını gösteriyor. Maça geçecek olursak...

+ İlk 15 dakika inanılmaz bir baskıyla başladık maça. Ve bunun sonucunda Volkan Babacan'ın hatalı pası Özer'in Mehmet Topuz'un önüne topu güzel bırakması ve Topus'un Niang'a yaptığı güzel pasla 1-0 öne geçtik. Niang bu sezonki 12 golünü attı.

+ Kayserisspor maçtaki en tehlikeli atağını gene bu aralıkta yakaladı ama Amrabat topu iyi değerlendiremedi. Ama Amrabat iyi futbolcu ama final paslarında sorun yaşıyor.

+ Bu posizyon dışında ilk yarı tamamen bizim kontolümüzde geçti. Bir kaç tane posizyon yakaladık Dia, Özer ve Niang'la ama posizyonları iyi değerlendiremedik.

+ İkinci yarıya kontrollü bir şekilde başladık. Sezonun ilk yarısında kırılma dakikası olarak gösterilen 60. dakikada Alex'in kullandığı Korner'de Lugano güzel bir kafa vuruşu yaparak durumu 2-0'e getirdi ve bu sezonki 5 golünü attı.

+ Maç bundan sonra orta saha mücadelesi halinde geçti. Yapılan değişiklikler sonucu değiştirmedi. Maçın 80. dakikasında Kayserispor net bir posizyon yakaladı ama Lugano ve orda - birisi daha vardı hatırlayamıyorum kim olduğunu - topun önüne can siparane bir şekilde atladı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

Maçın genelinde kanatları iyi kullandık. Santos ve Dia sol'da Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül sağda çok etkili oldular. Takım halinde de güzel savunma yaptık. İkinci yarıda gösterilen bir istatistikte Kayserispor 3 şut çekmiş ve kaleyi bulan şutları yoktu. Yapılan ortalarda da aynı şekilde. Göze batan futbolcuları yazmak gerekirse.

Alex: Her hafta performansını arttırıyor. Yeri geldiğinde adam kovalıyor, yeri geldiğinde uzun top atıyor yeri geldiğinde top sürüyor. Geçen hafta uzatılan sözleşmesi onun için bir motive kaynağı olmuş.

Yobo: Maç günü verdiği röportajda "İz bırakmak istiyorum" demiş. Gösterdiği performansla şimdiden iz bırakmaya başladı.

Dia-Santos: Sol kanadı çok etkili kullandılar. Birbirlerine güzel toplar attılar. Ayrıca Santos anlaşılan oynamaya karar vermiş.

Özer : İlk yarıda 6 km ile en çok koşan futbolcuydu. Birinci gol'de çok büyük katkısı var. Ama biraz daha verimli oynaması gerekiyor. 2. yarıda çok top ezdi. Buna bi çağre bulması gerekiyor.

Selçuk: Harika bir maç çıkardı. Emre'ni olmadığı maçta görevini fazlasıyla yaptı. Arada yaptığı klas hareketlerle tecrübesi gösterdi.

Maçtan önce Twitter'a Mehmet - Özer - Selçuk üçlüsünün göstereceği performans skoru belirler demiştim. İlk yarıda gösterilen istatistikte Bu 3 futbolcu takımın en çok kaşan adamlarıydı. Toplamda 17 km.


Tribün: İnanılmazdı. Tek kelimeyle. Bütün maç boyunca takıma destek verdiler ve hiç susmadılar. Böyle devam ederse içerde kalan 6 maçımızda puan kaybetmemiz çok zor.


Hiç yorum yok: