21 Şubat 2011 Pazartesi

Bitirici! - Beşiktaş 2 - Fenerbahçe 4

 
Maçı Manisa Fenerbahçeliler Lokalinde Unifeb'den arkadaşlarla birlikte olduk. Twitter'da yazmıştım toplu maç izlemek gerçekten zevkli oluyor. Neyse şimdi maça geçelim...

Maç öncesi kadronun belli olmaması, GG'nin oynayıp oynamayacağını maç saati öğrenmemiz, Dia ve Emre'nin sakatlıkları derken son maçlardaki klasik 11'i bozmadan çıktık sahaya. Maç öncesi duran toptan gol atacağımız gün gibi aşikardı öyle de oldu. Kazanılan serbest vuruşta. Alex topu içeri güzel kesti Selçuk'la birlikte topa çıkan Necip Uysal topu kendi ağlarına gönderdi. 0-1

Maç bu golden 30. dakikaya kadar bizim kontrolümüzde geçti. Bir çok net pozisyon yakaladık. Dia ile yakaladığımız 2 pozisyon var. Bu toplardan birisi direkten döndü. İlk yarının sonlarına doğru oyun ivmesi BJK'yi göstermeye başladı. Hiç olmayacak daha doğrusu hiç beklediğimiz birinden golü yedik. Ekrem Dağ, takımının ortasahayı hızlı geçmesiyle ve kendi becerisiyle yarattığı pozisyonu güzel bir son vuruç yaparak golle sonuçlandırdı. 1-1

Maçın 2. yarısına BJK, ilk yarının son dakikasında attığı golün moraliye başladı. Ve bu moralle Simao'nun kullandığı serbest vuruşta barajdan seken topun İbrahimToraman'ın önüne düşmesiyle BJK durumu 2-1 yaptı.


Ve maçın kırılma anları:

60. dakika: Almeida defanstan gelen topla bir anda Volkan'la karşı karşıya kaldı, ama etkili bir vuruş yapamadı. Eğer bu pozisyon gol olsa maç orada bitebilirdi.

63. dakika: Ferrari bir pozisyon önce hakem'in atladığı penaltı'yı bir pozisyon sonra gözüne soka soka tekrar yaptı. Hakem'de affetmedi bu sefer. Kırmızı kart ve penaltı. Alex'in kullanığı penaltıyla durum 2-2'ye geldi. Ve Beşiktaş bu andan sonra oyundan düştü.

73. dakikada Emrenin, 75. dakikada Dia'nın Asistini gol yapmayı başaran Alex hem maçı takımımıza getirdi. Hemde geçenin adamı oldu.

Maçın Adamı:

Alex: Bir sefer daha herkesi susturdu. Tam arkadaşla Alex bu akşam çok etkisiz diyorduk ki bize 3 gol 1 asistle cevap verdi. Gerçekten ceza sahası içinde çok tehlikeli bir futbolcu. Toplamda 16 gol 9 asist.


Kritik:

Sezonun 2. yarısında kazanmamız gereken 5. maçıda kazandık. Belki de şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı kayıpsız atlattık. Üst üste 6, Son 10 maçta 9 galibiyetimizi aldık.

Hiç yorum yok: