19 Şubat 2011 Cumartesi

Liderlik Maçı!



Bursa'nın evinde Antep'i 4-1 yenilmesinden sonra yarın oynayacağımız Beşiktaş maçında bu sezon ilk defa lider olabiliriz. 1 gün dahi olsa elimizde bu şans var. Peki BJK maçı bizim açımızdan nelere gebe?

BJK tarafından bu maç kurtuluş maçı. Son haftalarda yaşanan sorunlar. Yönetim'in sert açıklamaları, sakatlanan ve sözleşmesi fesh edilen futbolcular, ve kaybedilen İBB Ve Kiev maçları Beşiktaş için bu maçı kurtuluş maçı anlamına getirdi. Maçın derbi olması onlar açısında bu durumu 2 kat daha önemli hale getirdi.

Bu maçın İnönü'de oynanması BJK açısında bir avantaj çünkü evlerinde 7 maçtır yenilmiyorlar. 3 Galibiyet 4 Beraberlikleri var. Bizim İnönü'de BJK ile oynadığımız son 3 maçta 2 galibiyetimiz var.

İki kulüp arasında oynanan son 10 resmi maçta ise Beşiktaşa karşı ecizi bir üstünlüğümüz söz konusu 7 galibiyet 1 Beraberlik 2 mağlubiyet. Bu maçın 7'sinin üst bittiğini de hatırlatayım.

Bizim bu seneki deplasman performansımıza bakarsak. Sıralamada ilk 6 içinde olan hiç bir takımı deplasmanda yenemedik. Antep,Trabzon ve Kayseriye kaybettik, Bursayla berabere kaldık. İlk İstanbul derbisi deplasmanımızda BJK ile oynuycaz.

Son 5 maçlık performanslara bakarak konuşmak gerekirse. Takım olarak havaya girdik. Son 5 maçı kazandık. İçerde ve Dışarda. Beşiktaş ise tepe taklak durumda şu sıralar. Ama bu maçın derbi maçı olduğunu unutmamak gerek.

Golcüler açısından bakarsak bu duruma. Son 10 maçlık periyotta Beşiktaş ile oynadığımız maçların gollerini hep ileri uç elemanları atmış, bir tanesi hariç, o da Selçuk Şahin. Bizim en çok gol atan 3 oyuncumuz 32 gol atarken, Beşiktaş en çok gol atan 3 oyuncusu 19 gol atmış.

Bu kadar istatistikten sonra söylenecek şey şu eğer kazanmak istiyorsak, ligin ikinci yarısında kazandığımız mücadeleci anlayıştan vazgeçmemeliyiz. Eğer bu maçıda kazanırsak ilk 5 haftayı kayıpsız geçmiş olcaz biraz daha kolay bir fikstürümüz olacak.

Hiç yorum yok: