26 Şubat 2011 Cumartesi

Doktor: Fenerbahçe 2 - Kasımpaşa 0


Sezon başından beri bir özelliğimiz var ki, sanırım hiç kaybetmiycez. Tüm maçlara inanılmaz hızlı başlıyoruz. Ve mutlaka bir pozisyon yakalıyoruz. Bazen gol oluyor, bazen olmuyor ama rakibe daha maçın başında bir korku veriyoruz. Bunda maçın başlama düdüğüyle başlayan pres çok etkili oluyor. Ve bu hızlı başlamanın etkisiyle ilk yarım saat bizim kontrolümüzde geçiyor. Kasımpaşa maçı buna örnek gösterilebilecek bir maç oldu.

Maçın dediğim gibi ilk yarım saati bizim kontrolümüzde geçti, İlk yarı nerdeyse BJK maçının kopyası oldu. Son dakikada Yobo'nun Fener formasıyla en önemli hatasını yaptığı anda Kasımpaşa penaltı kazandı. Ama Allahtan Volkan bugün günündeydi ve takımın moralinin bozulmamasını sağladı.

Alex'e gelecek olursak. İnanılmaz performansını sürdürüyor. Ligin ilk yarısının son maçı olan Sivas'a attığı frikikten sonra bir frikik golünü daha Kasımpaşa maçında izledik. Maçın geri kalanında fazla etkili değildi ama sürekli oyunun içinde kalmaya çalıştı ve bunu başardı.

Dia bu sezonki 2. golünü attı. İşlyen düzende kanat adamlarının gol atması çok önemli. Çünkü gol atan kişiler sabit olduğu zaman savunmayı açmak daha zor oluyor. Ama gol atan sayısı çoğaldığı zaman savunmayı çözmek daha kolay çünkü kime önlem alacaklarını şaşırıyorlar.

Volkan Demirel, her gün üzerine biraz daha koyuyor. Artık kaleci sorunu aklımıza gelmiyor maçlara başlarken. Bugün penaltıyı kurtararak, gol olsa zor geçecek olan ikinci yarıyı daha rahat geçirmemizi sağladı. İnanılmaz bir özgüven'i var. İnşallah böyle devam eder.

Son olarakta Stoch'a Aykut Hoca'nın biraz şans vermesi gerek. Genç biliyorum ama bir futbolcuda oynamadan kendisini geliştiremez bunu da biliyorum. İnşallah kullanırız ve yararsız transferler listesine yazmayız.

Hiç yorum yok: