5 Ocak 2014 Pazar

Orta Saha Etkisi

Ligimizde bu sezon ortasahaların sezonu oldu gibi bir hissiyat uyandı bende. Sivas'da Şeyşu ve Burhan, Kasımpaşa'da Scarione ilk aklıma gelen orta saha futbolcuları. Şöyle kendi çapımda küçük bir hesap kitap yaptım.

Ligimizin ilk yarısında atılan gol sayısı: 412
Bu gollerin 167 tanesini orta sahalar atmış. Diğer yılları bilmiyorum ama geçmişti ligimizde olan Alex ve Batalla şu an yok onlarda bu sezon ligimizde olsalardı durum daha farklı olurdu. Bu 167 gol ligimizde atılan gollerin yüzde 40'ına tekabul ediyor. Forvet oyuncuların toplam attığı gol ise 187 o da yüzde 45 ediyor. Ortasahalar neredeyse forvet oyuncuların yüzdesi kadar gol atmış.

Yukarıda ki resimde görüldüğü gibi Ortasaha oyuncularından en fazla gol desteği alan takım Sivasspor 19 gol ile. Bunda R.Carlos'un hücümü seven futbol anlayışınında katkısı var. Sivasspor'un ardından Fenerbahçe geliyor. Onu da Kasımpaşa,Eskişehir ve Trabzonspor takip ediyor.

Yüzde olarak bakmak gerekirse birinci sırada Torku Konyaspor var. Ortasaha oyuncuları takımın gol yükünün Yüzde 68'sını denk geliyor. Konyaspor'un toplam attığı gol sayısı 22. Dikkat çeken isimler Recep Aydın(5), Erdal Kılıçarslan(4) ve Ali Çamdalı(4) dikkat çeken futbolcular.

Sivasspor'un ortasaha oyuncuları ise yüzde 66 ile ikinici sıradalar. Golcü ortasaha oyuncularını saymaya gerek yok herkesin malumu. Ortasaha oyuncularından en az katkıyı alan takım ise Akhisarspor. Orta saha oyuncuların attığı gol sayısı sadece 2 bu da takımın gol yükünün yüzde 10'una takabul ediyor.

Benim söylemek istediğim ya da bu sezon bana farklı gelen durum ortasaha oyuncularının daha fazla hücüm ağırlıklı oynadığı oldu. Bu da ligimizin seyredilme zevkinin artmasına yardımcı olacak bir durum. İnşaallah bu şekilde devam eder ve Ortasahalar dan daha fazla goller izleriz.


Hiç yorum yok: