11 Ocak 2014 Cumartesi

Gol Başına Puan Ortalaması


* AGBAP: Attığı gol başına aldığı puan


İlginç istatistiksel verilere devam ediyorum. Şimdi sırada Attığı Gol Başına En Çok Puan'ı kim almış ona bakalım. Bu veriler aynı zamanda şunu da gösterecek bize. Ligin en iyi defans yapan takımını gösterecek. Çünkü en az golle en çok puan ortalamasını tutturmak bu şeklilde oluyor. Şimdi istatistiklerimizi okuyalım.

Ligimizin en az golle en çok puan ortalamasını tutturan takımı Karabükspor. Attığı 17 gol'e rağmen Topladığı 26 puan ile 1,52 puan ortalaması tutturmuş durumda. Bu da Karabükspor'un attığı gollerin değerini gösteriyor. Karabükspor'la ilgili şöylede ilginç bir bilgi vereyim. Yediklerini golle attıkları gol sayısı aynı. Yani "0" averaja sahip.

Bu da şunu gösteriyor. Karabükspor gol attığı maçlarda zor gol yiyor. 7 maç'ta gol yememişler. Bunların 4'ünü kazanmışlar 3'ünde ise berabere kalmışlar. Bu istatistiklere göre daha ilginç bilgiler ve yorumlamalar ortaya koyabilirsiniz. 

Karabükspor'u takip eden takım ise 1,26 puan ortalaması ile Bursaspor. Nasıl Sivasspor'a hücüm yönünden dolayı R.Carlos etkisi dediysek. Bursaspor'ada  Daum etkisi diyebiliriz. 

En az puan ortalamasını tutturan takım ise 0,63 ile Elazığ spor. Son sıradaki Erciyes ise 1 puan ortalaması tutturarak. Tablomuza ilginç bir durum kattı. Lig liderinin bu tablonun dışında tutmak gerekiyor. 

Hiç yorum yok: