2 Şubat 2011 Çarşamba

Hattrick: Fenerbahçe Ü. 80 - Zalgiris 72


Top 16'da grupların ilk yarısı bitti ve Fenerbahçe H grubunu 3 de 3 galibiyitle lider tamamladı. Top 8 giderek daha çok yaklaşıyoruz. 4 tane direkt rotasyonda oynayacak oyuncumuzun sakat olduğu maçta takımımız bazen zorlansada son 3 dakikadaki etkili oyunuyla maçı kazanmasını bildi. Maçın önemli anlarına çok ayrıntıya girmeden yazmak gerekirse...

İlk 5 dakika: 
          Zalgris inanılmaz başladı peş peşe gelen üçlükler ve konsantrasyon eksiliğide buna eklenince 10 sayılık bir fark oluştu. Maça Zalgris'in böyle başlayacağı biliniyordu çünkü bu maç ellerinde ki son şanstı.

İkinci 5 dakika:
         Mirsad ve Jasikevicius koç tarafından oyuna alındı ve tempo bir anda arttı. Peşpeşe 3 tane 3lük atışında başarılı olduk ve 15-2'lik bir seri yakaladık ve maçı dengeye getirmeyi başardık. Maçta 4. çeyrek sonuna kadar hep kafa kafaya gitti.

2. ve 3. çeyrek:
         Zalgris ve Takımımızın arasında gitti geldi. Bazen biz bazen onlar öne geçti. İlk yarıyı 3 sayıyla önde bitireceğiz derken Markus Brow'un son saniye üçlüğü devrenin 41-41 bitmesini sağladı. Oyun ortadaydı ve galibin son çeyrekte belli olacağı anlaşıldı.  3. çeyrek maçın en kısır çeyreği oldu 17-13'lük skoruyla.

Son çeyrek: 
        İlk yarının 41-41 bitmesinden sonra, 3. çeyrek Fenerbahçenin 4 sayıylık üstünlüğüyle geçildi. Bu çeyrek Ukiç ve Marko Tomas'la bulduğumuz sayılar takımımızın ayakta kalmasını sağladı. Son çeyreğe 2,5 oyun kurucuyla başladık. İlk defa birlikte oynayan Ukiç ve Jasikevicius onlara destek veren Emir ile 4. çeyreğe iyi başladık. Ama Zalgris farkın açılmasına izin vermedi. Son 3 dakikaya girildiğinde fark peş peşe gelen üçlükler ve iyi savunmayla 8'e çıktı o andan itibarende Zalgris bir daha maçı dengeye getiremedi. Çeyreği 22-18 maçıda 80-72 almasını bildik.

Mirsad Türkcan: 
 Maçın takımımız adına en iyisi oldu. Kazanma hırsı ve tecrübesi sayesinde. Attığı 13 sayı ve aldığı 14 ribaund'la maçı almamızı sağladı. Hiç tartışmasın maçın MVP'si oldu. Kaya'nın yokluğu ve Ömer'in suskun kaldığı maçta ekstra bir oyun oynadı

Sorunlar: 
Rotasyon sıkıntısı nedeniyle bir türlü ritmimizi bulamadık. Maçı hızlandırdığımız anlarda hep öne geçtik ama bu tempoyu bütün maç süresine yayamadık. Serbest atışlarda ki başarısız performasımızda maçı koparmamıza engel olan bir başka etken oldu. Yüzde 40'la serbest atış, Yüzde 48'le 3 sayı attık. Bunlara rağmen hucümda aldığımız 11 tane ribaund bize maçı kazanma yolunu açtı.

İlk 2 maçta olduğu gibi bu maçıda takım oyunuyla kazandık. 5 basketbolcumuzun çift haneli sayıyla skor üretmesi bunun göstergesi. Takım oyununa sağdık kaldığımız sürece yolumuzun açık olacağını bir kez daha göstermiş olduk.

Hiç yorum yok: