7 Aralık 2011 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Gruplarının Avrupa Ligine Etkisi!



Bir Şampiyonlar ligi gruplarının daha sonuna geldik. Bu sezon ilginç şeyler oldu gruplarda, Favorilerin süpriz yaptığı bir sezonu geride bırakdık. Bu sezon gruplar bittiğinde dikkat çeken sonuçları madde madde sıralayalım isterseniz...

+  MANU, tam emin değilim ama ilk defa tarihinde ŞL gruplarından çıkamadı sanırım ve Avrupa liginin yolunu tuttu. Tabi bunda SİR Alex'in de büyük katkısı var. Nerdeyse tüm maçlara yedek takımla çıktı ve son haftata ŞL'ne havlu attı.

 + Villarreal, Otelul Galati, Dinamo Zagreb Gruplarda bu sezon gruplar tamamlandığında "0" çeken takımlar, 3 takımın "0" çekmiş olması bir ilktir herhalde ŞL tarihinde!

+  Son 5 yılda Şampiyonlar Ligi Son 16'ya kalan ülkelerin sayısı: 8 - 8 - 7 - 8 - 8 Bu sezon ise 9 farklı ülke son 16'da yer buldu. (Alıntı)

+ ŞL son 16; Bayern, Inter, Benfica, R.Madrid, Chelsea, Arsenal, APOEL, Barça, Napoli, CSKA, Basel, Lyon, Leverkusen, Marseille, Zenit, Milan

+ Real Madrid bu sezon İspanya ligi gibi ŞL liginide kavurmaya Mou ile birlikte devam ediyor. 6 da 6 yaptılar +16 averaj ile ŞL gruplar tarihinin en iyi performansını ortaya koydular.

+ Apoel ve Zenit 9 puan toplayarak Gruplardan en düşük puanla çıkan takımlar oldular.

Peki ŞL'den Gruplarını 3 sırada bitirerek Avrupa liginde yollarına devam edecek takımlar ise, Ajax, Manchester City,  Trabzonspor, Manchester United, Valencia,Viktoria Plzen, Olympiakos, Porto oldular. Kısacası Avrupa ligini bu sezon için Mini Şampiyonlar ligi olarak değiştirse yeridir.

Avrupa ligi tarihinde belki de ilk defa böyle bir 2. tur yaşanacak. Bu sezon ŞL'de El Clasico finali, Avrupa liginde de bir Manchester derbisi fena olmaz hani!

Hiç yorum yok: