26 Nisan 2011 Salı

İleri Üçlü!


Bu seneki Alex-Niang-Semih üçlüsünün mükemmel performasından sonra Avrupa'nın önde gelen liglerinde ilk 2 sırada bulunan takımların en golcü 3 futbolcusunun ne kadar gol attıkları ve bu gollerin takımın toplam gol sayısına oranını araştırdım. İlginç sonuçlar çıktı ortaya, şimdi onları madde madde yazalım...

+ En çok ilgimi çeken Chelsea'nin tüm kulvarlar dahilinde en golcü futbolcusu Nicolas Anelka'iken toplamda 16 golü varken ligde sadece 6 golü olması...

+ Avrupa'nın en tehlikeli üçlüsü Messi-Villa-Pedro üçlüsü, Barça'nın ligde attığı 88 golün 62'si yani Yüzde 70'i bu üçlü tarafından atılmış.


+ Barça'yı  takımlarına 50'şer golle destek veren Ronaldo-Higuain-Benzema üçlüsü ve 46 golle destek veren Alex-Niang-Semih üçlüsü takip ediyor.

+ Yüzde olarak ise sıralamada gene Barça Yüzde 70'le lider onu Milan Yüzde 66'yla takip ediyor.

+ İleri üçlü'nün attığı gol ve yüzde bakımından 6 ligde'de önde olan takımlar liglerinde zirvedeler.

+ İleri üçlü bakımından en az katkıyı alan takım ise Yüzde 46 ile B.Leverkusen. İleri üçlüsü takımın attığı 62 golün 23'ünün altına imza atmış durumda.

+ Toplam 36 futbolcunun 9 tanesi oynadıkları ulusal liglerin aynı zamanda vatandaşı.

Araştırmada dikkat çeken belli başlı noktalar bunlar. Bu golleri sadece lig bazında aldım, Avrupa ve Kupalar dikkate alındığında oranlar ve gol sayılarda çok olmasada değişiklikler olabilir.

Kaynak: www.mackolik.com

2 yorum:

Zak dedi ki...

Semih'in 10 golü yok mu yaw 14 yazmışsın. Güzel çalışma olmuş, Marsilya'nın Niang'ın yerinin dolduramadığını görüyoruz sanki :D

Runal dedi ki...

doğru 10 golü var, gerekli düzeltmeleri yaptım.

Niang'ın yerini doldurmak için Fransa liginde 2 önemli transfer yaptılar ama daha uyum sağlanamamış demek ki, Ama bu sene gene de Şampiyon olabilirler.