13 Eylül 2010 Pazartesi

Türkiye 2010 Krallar

Herkese bir kez daha gösterdik üstlendiğimiz bir turnuvayı daha yüzümüzün akıyla tamamladık. Türkiye 2010'un en dikkat çekici özelliği turnuvanın 183 ülkede yayınlanmış olması ve bu kupa tarihinin rekor olması oldu. Sırada Avrupa ve Dünya kupası ardından Olimpiyatlar yapmaya geldi.

Gelelim konumuza, İlk olarak Final Maçının MVP'si herkesin beklediği üzere Kevin Durant oldu. En İyi 5 ise Hidayet Türkoğlu, Kevin Durant, Milos Teodosic, Luis Scola ve  Linas Kleiza seçildi.En iyi 5'in 4ünün NBA'de oynaması NBA'in ne kadar büyük bir organizasyon olduğunu bir kez daha gösteriyor. Turnuvanın bitmesiyle sayı, asist ve ribaund kralları belli oldu. Maç başına 27,1 sayı atarak Arjantinle pivot Luis SCOLA oldu, Asistte ise aynı takımdan 6,4 asist ortalamasıyla Pablo PRIGIONI oldu, Ribaund krallığında ise ÇİN takımından Jianlian YI oldu.

Basketbolcularımıza gelirsek, Sayıda ve Ribaund dallarında Ersan İlyasova 13.5 sayı ve 7.6 ribaund ortalamasıyla 23. ve 6. sırada kendine yer buldu. Asistte maç başına 4 ortalamayla Kerem Tunçeri 11. sırada yer aldı. ve Top Çalmada 2,1 ortalamayla Sinan Güler 4. sırada yer aldı.

İstatistikler konusunda buradan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok: