16 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 1. Hafta



A grubunda; Geçenin beraberlik grubunda,Twente geçen senenin şampiyonu İnter'i elinden kaçırdı. Maçtaki tüm goller ilk yarıda geldi. İnter adına Sneijder ve Eto'o, Twente adına Janssen ve Milito(k.k) golleri atan adamlar oldu. Grubun diğer maçında Tottenham 2-0 öne geçtiği maçta Werder'le beraberliğe razı oldu. Goller Bremen adına Hugo Almedia ve Marin'den gelirken, Tottenham'ın gollerini Pasanen(k.k) ve Crouch'dan geldi.

B Grubunda: Benfica İsrail temsilcisi Hapoel'i ilk yarıda ve ikinci yarıda Luisao ve Oscar Cardozo'nun ayağından bulduğu gollerle gruplara galibiyetle başladı. Bu arada Aimar Benfica'da eski günlerini anımasatan bir performans sergiledi. Lyon zorlu geçen maçta Schalke'i Bastos'un ayağından bulduğu golle yenmeye başardı.

C grubunda; Geçenin bir başka süprizine de Glasgow imza attı. Deplesman'da MANU ile 0-0 berabere kalmayı başardı. Valenci'a ise Ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil eden Bursaspor'u rahat bir oyunla deplasmanda 4-0 yenmeyi başardı.

D grubunda; Barcelona geriye düştüğü maçta Panathinaikos'u Messi'nin etkiği oyunuyla farklı mağlup etti. Grubun denk güçlerin karşılaşmasında Kopenhag evinde Rus temsilcisi Kazan'ı 1-0 yenmeyi başardı.

E grubunda: Geçen senenin renkli takımı Cluj kafasını kullandı ve Basel'i evinde 2-1 lik sonuçla geçmeyi bildi. Bayern- Roma mücadelesinde Dünya kupası golcüleriyle Bayern maçı almayı bildi. Goller Müller ve Kloseden geldi.

F Grubunda; Chelsea zayıf rakibi Slovak ekip Zilina'ya karşı rahat bir oyun ortaya koyarak 4-1 galip gelmeyi bildi. Chelsea'nin golleri Anelka(2) Sturrdge ve Essienden geldi. Zilina'nın şampiyonlar ligindeki ilk golü Ovarec kaydetti. Spartak Moskova grubun diğer maçında Marsilyanın hakkı olduğunu düşünsüğüm maçı 1-0 kazanmayı bildi.

G grubunda; Real Madrid evinde AjaxMesut Özil ve Higuan'ın etkili futboluyla 2-0 yenerek şampiyonlar ligine iyi bir başlangıç yaptı.Grubun diğer maçında Milan, İbrahimoviç'in ayağından bulduğu 2 golle Auxerre'i yenerek, gruplara iyi bir başlangıç yaptı. Grupta Real -Milan ve Auxerre-Ajax maçları sıralamayı büyük ölçüde belirleyecek gibi duruyor.

H grubunda; Lucescunun takımı Shakhtar, Srna'nın attığı güzel frikik golüyle Partizan'ı yendi. Arsenal evinde Play-off'da Sevillayı Eleyen Bragaya şans tanımadı Fabregas(2), Vela(2), Arshavin ve Chamakh'ın golleriyle 6-0 yenerek şampiyonlar ligi gruplarına başlamış oldu.

Hiç yorum yok: