23 Eylül 2010 Perşembe

Sakatlık!


          Liglerin başlamasıyla birlikte sakatlık haberleride peşpeşe gelmeye başladı. Bazı sakatlıklar antremanlarda, bazıları ise maçlarda, bazıları futbolcuların kendilerine dikkat etmemelerinden kaynaklanıyor. Benim bu konuda anlatmak istediğim antremanlarda ya da futbolcuların kendilerine dikkat etmemelerinden kaynaklanan sakatlanmalar ya da maç sırasında yaşanan adele sakatlıkları değil.


          Bu konuda anlatmak istediğim, ikili mücadeleler sonucu kaynaklanan çatlak ve kırıkla sonuçlan posizyonlar.Bildiğiniz gibi bu hafta en çok tartışılan konu Tomas Ujfalusi'nin Messi'ye yaptığı sert faul. Gerçi maçtan sonra Aguero araçılığıyla Messi'den özür dileyerek, sakatlık posizyonunda Messiye bilerek o faul'ü yapmadığını belirtti ama neye fayda.

          Pique'nin bu konuda "Messi'yi resmen avladılar" açıklaması da akıllara Ujfalusi ve onun gibilerin ne kadar samimi olduklarını getiriyor. Messi gene ucuz atlattı,  2 haftayla. Ucuz atlatamayanlar da var Eski Arsenal'li Eduarda ve hala Arsenal'da oynayan Ramsey ve bir çok örnek gösterilebilir bu konuda. Bu ağır sakatlıklar Futbolcuların kariyerlerinin sonlanmasına bile neden olabiliyor.

         Peki, ya bu sakatlıklara neden olan futbolcular. Onlar 2-3 maç ceza ile futbol hayatlarına devam ediyorlar. Benim bu konuda ki fikrim kısasa kısas olması. Yani rakibini ayağını kıran bi futbolcu rakibi tekrar futbol oynamaya başlayanan kadar futboldan uzaklaştırma cezası almalı diye düşünüyor. Buna benzer bi fikir Eduardo'nun sakatlandığı zamanda ortaya atılmıştı.Ağır bir ceza olarak düşünülebilir ama sakatlanan futbolcunun durumu düşünüldüğünde hafif kalır diye düşünüyorum.

      Bu şekilde bi ceza uygulanacak diye birşey yok ama buna benzer bişeyler yapılmalı ve sakatlıklar minimize edilmeli, yoksa giderek azalan güzel futbol temsilcilerini mumla ararız...

Hiç yorum yok: