27 Ekim 2010 Çarşamba

Ballon D'or

Bu sene Fifa ve France Football'un birleşmesiyle tek bir ödül haline gelen Ballon D'or'un 23 futbolcudan oluşan listesi açıklanmış. Listede bazı isimlerin olmaması beni şaşırttı. Bunların en başında Diego Milito geliyor. İnter'in lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar ligi kupasını almasında çok büyük bir katkısı oldu ve buna rağmen listede bulunmuyor. Bir de Dünya kupasının en golcü futbolcularından olan Klose'nin olmaması. Liste ayrıca bana göre öylesine yazılmış isimlerle dolu. Mesela Gyan, Gana için çok önemli işler yaptı DK'da ama onun dışında ismini duyamadık. 
Xabi Alonso (İspanya), Daniel Alves (Brezilya), Iker Casillas (İspanya),  Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri), Samuel Eto’o (Kamerun), Cesc Fabregas (İspanya), Diego Forlán (Uruguay),  Asamoah Gyan (Gana),  Andrés Iniesta (İspanya), Júlio César (Brezilya),  Miroslav Klose (Almanya), Philipp Lahm (Almanya), Maicon (Brezilya), Lionel Messi (Arjantin), Thomas Müller (Almanya),  Mesut Özil (Almanya), Carles Puyol (İspanya), Arjen Robben (Hollanda), Bastian Schweinsteiger (Almanya),Wesley Sneijder (Hollanda), David Villa (İspanya), Xavi (İspanya). 

Liste üzerinden konuşursak, İspanyollar 7 aday ile listede zirvede bulunuyorlar. Bunda en büyük etken Dünya kupasını almaları. Büyük ihtimal ödül İspanyaya gidecek. Onları 5 Futbolcuyla Almanya, 2 futbolcuyla Hollanda takip ediyor. Listede 15 Avrupalı , 5 Güney Amerikalı, 3 tanede Afrikalı futbolcu bulunuyor. Ama listey başka bi açıdan bakarsak listedeki tüm futbolcular Avrupa'da futbol hayatlarına devam ediyor. Bu da Avrupa'nın futbol'un merkezi olduğunun bir göstergesi.

Kişisel tahminim. İniesta-Sneijder-Forlan. 

Nedeni İniesta'nın Hollanda'ya uzatma'da attığı gol. Bu gole değer biçemezsiniz. Sneijder ise yıl boyunca İnter'de gösterdiği üstün performans ve DK'da Hollandanın finale çıkması için gösterdiği üstün performans. Forlan'a gelirsek. Uruguay'ın yıllar sonra Yarı Final oynamasının tek nedeni bu adam olduğu için bi de adamım :)

Teknik direktörler ve Bayan futbolcu ödülleri ayrıca ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: