2 Ekim 2010 Cumartesi

Derby d'Italia: İnter - Juventus


             Bu maça neden İtalya derbisi deniyor bilmek isteyenler Aceto Balsamico kısa bir özet geçmiş, bu derbi hakkında daha fazla bilgi isteyenler burayı okuyabilirler.

            Derby d'Italia, bu sene 101 yılını dolduruyor. Asırlık derbinin en çok kazananı Juventus(93). En farklı galibiyet 1965'de 9-1 gabiliyet ile Juventus'a ait. Ama yakın zamanda böyle farklı galibiyetler yok. Toplam 212 maç yapılmış, 93 galibiyet Juventus, 67 galibiyet İnter almış, 62 maçta beraberlikle sonuçlanmış.Aralarında oynanan son 10 maçta İnter 4 galibiyet, Juventus 3 galibiyet almış, 3 maçta beraberlikle sonuçlanmış. Daha fazla bilgi isteyenler, İnter Arşivinden faydalanabilir.


Derbi olurda karşılıklı açıklamalar olmaz mı? Olur..

Del Neri:" İnter'den korkmuyorum. Krasiç'in performasını bu amçın sonuçunu belirleyecek ve tabi ki Del Pieronun'da."

Amauri: " İnter Yenilebilir."

Del Piero: "İnter zor bir deplesman ama orda kazanabiliriz."


Stankoviç: " City maçında izledim, kısa ve birbirlerine yakın oynuyorlar ve topun arkasında duruyorlar. Milli takımdan'da arkadaşım olan Krasiç kontrol edilmesi zor bir futbolcu. İnter'e gelmesini istemiştim ama o, Juventus'u tercih etti"

Krasic: " Seri A'nın en önemli maçı. 2005 yılında CSKA ile aldığım UEFA kupasından daha önemli benim için. Kazanmak için herşeyi yapacağız."

Stankoviç'in açıklamaları üzerine; " Evet Stankoviç istedi bunu ama teklif İnter'den değil Juventus'dan geldi bende kabul ettim"

                       Maç nasıl olur sorusuna gelirsek, gollü bir maç olur. Juventus bu sezon oynadığı maçlarda bol bol atıyor aynı zamanda bol bol yiyor, İnter'i ise anlatmaya gerek yok ne zaman nerede ne yapacakları belli olmuyor. Ama geçen seneki formlarından uzaktalar orası kesin. Kısaca üst olur bu maç :) Neyse maç yarın 21.45'te Stadio Giuseppe Meazza'da.

         TR'de açık kanaldan verilmiyor maç ama dil farketmez izlesem yeter diyenler maç saatinde Atdhe.net'i takip etsinler

Derby d'Italia için hazırlamış güzel bir klip ile yazımıza noktayı koyalım...

Ä°talya Derbisi
Yükleyen ridvanunal. -

Hiç yorum yok: