29 Kasım 2010 Pazartesi

El Classico: Messi & Ronaldo

 
   Bu gece oynanacak Barcelona - Real Madrid maçında gözler bu iki futbolcunun üstünde olacak. Tamda karıkatürdeki gibi Messi'yi yakalamak için tutmak gerekiyor. Ronaldo ise rakiplerini eze eze geçiyor. Bu maçla ilgili her yerde bir sürü istatistik var. Mourinho Barçaya karşı, Messi Mourinho'ya karşı, Messi ve Ronaldo sezon için istatistikleri karşılaştırması. Bir'de bu futbolcuların birbirine olan maçları var.

     Ronaldo MANU forması giydiği zamanlarda Messi'li Barcelona ile 3 sefer karşılaşıyor. Bunların 2'si 2007-2008'de ki Şampiyonlar ligi yarı finali diğeri de 2008-2009 Şampiyonlar ligi finali olmak üzere. Bu maçlarda Ronaldo 1 galibiyet Messi 1 Galibiyet 1 maçta berabere bitiyor. Bu 3 maçta Messi'nin 1 golü var Ronaldo'nun ise golü yok.

     Ronaldo'nun Real'e transferinden sonra bu ikilinin rekabeti uluslararası arenadan La Liga'da yaşanmaya başlıyor. Ama bu aralarında ki karşılaştırmaların daha da artmasına neden oluyor. Burada ise geçen sene oynayan 2 maç var 2'sini de Messi'li Barcelona kazanıyor. Bu 2 maçta Messi'nin gene 1 golü var Ronaldo'da gene tık yok.

Messi 3 galibiyet 1 beraberlik 2 gol ile Ronaldo rekabetinde bir kaç adım önde. Ronaldo Mourinho'nun yardımıyla bu rekabette yarın gece oynanacak maçta bir adım yaklaşabilir Ama ben Pujol oynadığı sürece öyle bir şansı olacağını sanmıyorum.


         Neyse Bizim rengimiz belli nasılsa. Hadi bakalım yarın gece 22.00'de NTVSPOR'da El Classico'da görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: