31 Ocak 2011 Pazartesi

Hırs: Fenerbahçe 2 - Trabzonspor 0


Güzel bir galibiyet oldu takım kendine geldi, rahatladı ve artık şampiyonluk yolunda daha rahat. Tribünler birleşti güzel görüntüler ortaya çıktı. Özlemişiz. Takım bütünleşti ve Fenerbahçe yek vücüt oldu, sonunda  galibiyet geldi.

İlk 30 Dakika: 
Maça kontrollü, ayağını yere sağlam basarak başladık. Baskılıydık ama aynı zamanda rahattıkta. Büyük takım gibi oynadık ve ev sahibi avantajını sonuna kadar kullandık. İlk 15 dakikada ön alanda baskı yaparak başladık ve bu baskıya herkes katıldı Alex dahil. Ve bu baskının ilk meyvesini 19. dakikada Alex'in kullandığı korner'de Lugano'nun kafasıyla bulduk. 1-0.

Lugano'nun golü attıktan sonra ki hırsı görülmeye değerdi. Takım olarak hırslıydık ve hırsımızı topa rakibe değil topa yönlendirdik. Mehmet Topuz presiyle kazanılan topu Niang, GG'ye o da Mehmet Topuz'un önüne yuvarladı. Mehmet Topuz güzel bir orta yaptı Niang'a o da güzel bir bitirici vuruçla durumu 2-0 getirdi.

İkinci 30 Dakika:
2 Golden sonra topun arkasına geçtik takım olarak. İlk yarının sonunda ve 2. yarının başında yani Selçuk oyundan atılana kadar bunda başarılı oldu. Trabzon orta alanda iyi pas yapsada onları tehlikeli bölgeye girmelerine izin vermedik. Bu aradada bir kaç önemli atak yakaladık ama 3. golü atmayı başaramadık. Maç bu bölümde rolantiye girdi.

Son 30 dakika: 
Ligin ilk yarısında en büyük sorun takımın 60'dan sonra oyundan düşmesiydi ama bu sefer öyle olmayacak derken devreye hakem girdi ve Selçuk'u oyundan attı. Ve Trabzon ilk önemli posizyonunu Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşla yarattı ama Volkan çok yerinde müdahaleyle topu çelmeyi başardı. Maçın geri kalanında Trabzon'dan Glowacki ve Tayfun Cora atıldı. İkiside oyuna sonradan dahil oldular ve ikisi de maçı tamamlayamadı. Son 30 dakika'da aklımda kalan en önemli şey Alex'in inanılmaz presiydi ve devre arası hazırlık kampı Takıma cidden yaramış bunu gördük.

Son olarakta Hakem:

Hakemler'le ilgili daha önce hiçbirşey yazmamıştım ama. Trabzonlular dahil herkes hakemin maçın önüne geçtiğini söyleyecektir. Geçtide. Posizyonlara ya çok uzaktı ya da fazlaca içinde, kararlarında inanılmaz standartsızlık vardı. Bir çok posizyonda bunları pas geçti bizim adımıza. Ve maç bir anda inanılmaz bir hal aldı. Selçuk'un atılmasından sonra, 4 dakika içinde iki sarı kart gören Glowacki Trabzon'u 10 kişi bıraktı. Ve daha sonra da Tayfun Cora atıldı. Oyunda bulunduğu dakikalarda, ikili mücadeleye girdiği her mücadelede sert hareketler yaptı ama hakem onu söylediği bir söz yüzünden diskalifiye etti. Bir de Ceza sahası içinde yapılan çekmelere itmelerin hepsini kaçırdılar.

Ve fark 4 oldu, şimdi şampiyonluğa olan inancımız daha fazla ve bundan sonraki her maç final niteliğinde...Yolun açık oldun Fenerbahçem...

Ve Tribün:



Hiç yorum yok: