29 Ocak 2011 Cumartesi

Transfer!



Transfere para harcama dendiğinde ilk aklımıza gelen kulüp Real Madrid. Bir dönem bu İtalyanların elindeydi. Ama her daim Real bu konuda zirvede olmayı başarıyor. Sadece bazı dönemler bazı kulüpler ön plana çıkıyor.

Perez'in ilk Loc Galacticos'undan sonra öne çıkan Abramoviçli Chelsea olmuştu. Büyük paralar harcamıştı transfere Rus milyarder. Meyvelerini de Şampiyonlar ligi Şampiyonluğu hariç topladı. Sonra Perez tekrar Real Madrid'in başkanlığını geldi ve bir anda Dünya'nın gözde futbolcularını Real'e toplamaya başladı ve kupaları toplamayı bekliyor. Ama işi zor biraz....

Sonra City'i satın alan Araplar çıktı piyasaya ve yaklaşık 1 milyar dolar para harcadılar. Aynı şekilde onlarda başarıları bekliyorlar ama onların işi Real'den daha zor gibi duruyor ama biraz sabredebilirlerse başarıya ulaşacakları kesin.

Ve sıra yine Chelse'a Abramoviç'e gelmiş gibi duruyor son haberlerle. Benfica'dan David Luiz'e 30 milyon euro, Athletico Madrid'den Aguero'ya 60 milyon euro ve Liverpool'dan Torres'e 35 milyon pound teklif ettiler ama hiç birinden olumlu sonuç alamadılar şu an için. Bu transferler içinde gerçekleşme ihtimali en çok olan David Luiz transferi. Ne Liverpool bırakır ne de Torres Liverpool'u sözleşmesinde ki 50 milyon pound'a serbest kalır maddesine rağmen bu transfer zor. Aguero ise İspanyol pasaportunu aldıktan sonra Transferini daha kolay bi hale getirdi. Eğer almak istiyorlarsa biraz daha zorlamalılar yoksa sezon sonunda o da Real Madrid'in yolunu tutabilir. Torres ve Aguero transferlerini gerçekleştirebilirlerse fantastik bir hucüm hattına sahip olurlar orasıda ayrı konu.

Bu kulüpler olmasa transfere bu kada para harcanmayacak. Uefa'nın aldığı karar sonucu ve sözleşemesinde son yılına giren futbolcuları bedaya göndermek istemeyen kulüpler daha düşük meblağlara razı oluyorlar. Beşiktaş'ın transferleri, Shalcke'in Rakitiç'i Sevilla 1.5 milyon euro'ya bırakması gibi...

Hiç yorum yok: