21 Ocak 2011 Cuma

Darbe: Fenerbahe Ü. 84 - Olympiacos 70



Bu inanılmaz bir galibiyet. Maçtan önce az bi sayı farkla kaybedip İstanbul'da liderlik için oynamamız gerektiği konuşuluyordu. Ama 12 Sarı-Laci Adam Olympiacos, Pire'de 70-84 mağlup etmeyi başardı. Gerçekten harika bir galibiyet. Basketbolcularımız yavaş yavaş Final-four'a doğru gidiyorlar. 2010 Dünya kupasının rüzgarı son sürat esmeye devam ediyor.

Maça gelirsek, İlk çeyrekte Marko Tomas ve Ukiç önderliğinde skor'da tutunmayı başardık. 2. Çeyrekte gene ilk çeyrekteki skorerlerimiz ve etkili savunmamızla etkili oynadık ve ilk yarının 33-33 berabere bitmesini sağladık.

İlk yarıda göze batanlar yaptığımız basit top kayıpları. Yüzde 100'le üçlük atmamız ve Serbest atış çizgisinden nerdeyse kaçırmamamız oldu. Kınsey, Tomas ve Ukiç'le Olympiacos'un skorerlerine yaptığımız etkili savunmayla maçın içine sokmamız çok önemliydi.




İkinci yarıya yani 3. çeyrek Olympiacos Üç sayılık atışlarındaki yüzdesini arttırarak başladı ve bizde onlara karşılık verdik aynı oranla maçtaki en yüksek çeyrek skoru gerçekleşmiş oldu 25-22'yle. 3. çeyrekte aklımda kalan Oğuz Savaş'ın son topu bloklaması oldu.

Son Periyota ise Ömer Onan, Sean May ve Emir damgasını vurdu. May'den gelen eksta basketler, Ömer'in 3'lük atışlardaki yüzdesi ve Periyodun sonunda Emir'in kritik Ribaundları ve basketleri çeyreği 29-12, maçıda 84-70 kazanmamızı sağladı.

Maçın adamına gelince bireysel olarak bakarsak 19 sayı 4 ribaund ve 3 asistle oynayan Marko Tomas ve 17 sayı 2 ribaund ve 4 asistle oynayan Ukiç oldu diyebiliriz. Ama bana kalırsa Takım olarak oyuna giren herkesi maçın adamı seçebiliriz. Çünkü en kritik anlarda herkes elinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmayı başardı. Ve bununla birlikte bu unutulmaz galibiyet geldi. İlk maçlar sonrasından zirveye oturmayı başladık.

Gruptaki 2. maçımız gruptaki bir diğer önemli rakibimiz Valencia ile Sinan Erdem'de olacak. Final Four yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz....


Not: Jasıkevicius'un takımda olması beni inanılmaz rahatlatıyor. Gülmesi bile rahatlamamı sağlıyor. Sanırım takımı da aynı şekilde rahatlatıyor. Kazanmayı bilen birinin takımda olması Final Four konusunda umutları arttırıyor.

Hiç yorum yok: