28 Ocak 2011 Cuma

2 de 2: Fenerbahçe Ü. 75 - P.E. Valencia 73

Sinan Erdem

Harkülade. Unbelievable. Ve Unutulmaz bir son oldu. Emir Preldziç son noktayı koydu, silik çıktı dediler bi daha koydu:) . 15.600 kişilik taraftar desteği galibiyette önemli rol oynadı. Sanırım Euroleague'de Seyirci ortalamasında birinci sıradayız. Yine takım halinde mücadele ettik ve kazandık. Top 8'e çok az kaldı. Zalgris maçlarını alırsak nerdeyse garantilemiş oluruz.Evimizde oynayacağımız Olimpiakos ve deplasmandaki Valenca maçları liderlik maçları olur. Şimdi kısaca maçı yazalım...

+ Maçın geneline bakarsak mücadelemiz üst düzeydi girenler çıkanlar ellerinden ne geliyorsa sahaya koydular. Bu galibiyetin altına takım olarak imzamızı attık.

+ Maçın adamı hiç tartışmasız 5 faul'le kenara gelene kadar Ömer Onan oldu. 22 sayı(2 sayılık 6/7, 3 sayılık 3/4 ve serbest atış 1/4) 2 asist 3 top çalmayla oynayarak. Çok kritik anlarda kontrolü eline aldı, kazanma azmini bir kez daha herkese sonuna kadar gösterdi.

+ Bu galibiyet 50 ülkede yayınlanacak olmasyla Takımımızın marka değerine değer kattı. Ve Fenerbahçenin sadece bir futbol takımı olmadığını Bir Spor Kulubü olduğunu herkese gösterdi.

+ Bench'den gelen 32 sayılık katkı inanılmazdı. Aslında yıldızlardan kurulu ama Takım olarak mücadele ettiğimizin göstergesi. Öne çıkanlar 14 sayıyla oynayan Mirsad Türkcan ve 10 sayıyla oynayan Emir Preldzic oldu.

+ 9 kişilik bir rotasyonla oynadık. 3 oyuncuyu hiç kullanmadı Spahija. 4 oyuncumuz 10 sayı üzerine çıktı. Oynayıp sayı atamayan tek oyuncumuzda Kaya Peker oldu. Takım olarak 28 ribaund aldık 17 asist ,17 de top kaybı yaptık. Valenciadan 8 Ribaund eksik aldık, bunun nedenide verdiğimiz Hücum ribaundları oldu. Bu rakamlara rağmen kazanmamız inanılmaz.

+ Takımımızın en büyük eksikliği - herkes bunu söylüyor- yapılan basit top kayıpları oldu. O top kayıplarını minimize edebilirsek bir çok maçı daha kolay kazanabiliriz.

+ Son olarak'da Emir'in son saniyede yaptığı o 2 blok unutulmazlar arasına girer.

Son olarakta, Sıradaki gelsin :)

Not: Emir'in blok'unun fotosunu bulan olursa banada gönderirse minnettar kalırım :)

Hiç yorum yok: