31 Ocak 2011 Pazartesi

Barcelona Farkı!

2009-2010 sezonu İnter'in ilk 21 hafta performansı 15 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyet +26 averaj. Mourinho'nun o dönemki açıklamaları. İtalya liginin çok kolay olduğu ve Premier Ligin daha kaliteli olduğu yönündeydi. Yakaladığı bu performans İnter'i en yakın rakibinin 6 puan önünde zirvede olmasını sağlamıştı.
Gelelim bu güne. Real 16 galibiyet 3 beraberlik 2 malubiyet +30 averaj. Geçen seneki performansına bakarak bu sene de lider olması gerekiyordu. Çünkü geçen seneye göre 2 puan fazlası var. Ama 7 puan farkla ikinci sıradalar. İşte burda devreye Barça gerçeği giriyor. Gösterdikleri inanılmaz performans- üst üste 15 galibiyet- Mourinho'nun takımına 7 puan fark atmalarını sağladı.

Kimilerine göre Barça futbolu artık sıkıyor. İddaa artık Barça maçlarına 2 handikap veriyor. İspanya ligi o kadar kaliteli değil diyenler var. Ama bana göre Barcelona şu an Dünya üzerindeki en güçlü takım. Şu saatten sonra Real madrid'in şampiyonluk şansının kaldığına inanmıyorum. Ellerinde 2 kupa kaldı Şampiyonlar ligi ve İspanya Kupası. İspanya Kupasında Finalinde büyük ihtimal rakipleri Barça olacak.

Real bundan sonra şeref mücadelesi yapacak ligde. Barnebau'da ki maçta Barça'yı ne olursa olsun yenmek isteyencekler aynı zamanda Kupayıda almak isteyeceklerdir. Bakarsınız Wembley'de El Clasico izleriz...

Hiç yorum yok: