29 Ocak 2011 Cumartesi

Türkiyenin Derbisi!

 1996 Yılı 31. hafta puan durumu!

Birisi Anadolunun en güçlü temsilcisi oldu son yıllara kadar, diğeri Türkiyenin en büyük kulüplerinden birisi ve inanılmaz bir potansiyele sahip takımı. Aralarında ki rekabet her daim var oldu ve olmayada devam edecek. Yarın oynanacak maç bu rekabete yeni bir boyut kazandıracak. Yarın gece ki maçı alan 1 adım öne geçecek, puan olarak değil ama psikolojik avantaj olarak.

Bu maçı Türkiye Derbisi olarak nitelendirmemin nedeni yukarıda açıkladım. Peki buraya nasıl geldi bu maç! 1996 yılının 32. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1'lik galibiyeti ile biten maçla birlikte başladı bu ezeli rekabet. Önceden de vardı ama Fenerbahçe'nin uzun yıllardır şampiyon olamayan Trabzona vurduğu darbe onların 2011 yılına kadar şampiyonluğa yaklaşamamalarına neden oldu. 27 sezondur şampiyon olamıyorlar ve 96'dan bu tarafa ilk defa bu kadar çok inanıyorlar şampiyonluğa.

Geçen yıl Türkiye Kupası Finalinde ve Ligde oynanan maçlarla, hem ligden hemde kupadan kopmamıza neden oldu Trabzon ve 2-1 önce geçti ezeli rekabetti. Yarın oynanacak maç bu açıdan da önemli 2-2'yi yakalama şansımız var. Belki saydığımız 3 maç kadar önemli bir maç değil.Bu maçtan sonra 15 hafta var önümüzde neler olabileceğini bilemeyiz ama dediğim gibi bu maçı alan Şampiyonluk yarışında bir adım öne geçecektir. Tabi Bursa'yı unutmamak gerek.

Son olarakta 96 yılında ki maçta Aykut takımımızın 2. gölünü atarak galibiyeti getirmişti. Trabzonun hocası o zamanda Şenol Güneşti. Aykut futbolcu olarak şampiyonluktan etmişti Trabzonsporu ve Şenol Güneş'i. Yarın gece oynanacak maçla Teknik Direktör olarak aynı başarıyı gösterebilecek mi!

Hiç yorum yok: